Hotelurile din Veneţia obligate să introducă o nouă taxă pentru turişti

Hotelurile din Veneţia obligate să introducă o nouă taxă pentru turişti
person Horeca
access_time_filled

Consiliul local din orașul italian Veneția a decis introducerea unei noi taxe pentru turiștii care se cazează în hotelurile din oraș, în valoare de 5 euro la un hotel de 5 stele (taxa scăzând cu un euro o dată cu numărul de stele al hotelului), cu scopul de a strânge un fond de 20 milioane lire sterline care să salveze orașul de la degradarea continuă cauzată de creșterea nivelului mării și de numărul din ce în ce mai mare de turiști care vizitează zilnic orașul. Veneția este una dintre destinațiile de top din Europa pentru turiștii aflați în căutarea unei vacanțe romantice, aproximativ 60.000 de turiști vizitând zilnic orașul, potrivit The Telegraph.

veniceitaly

Noua taxă va fi percepută începând cu 24 august 2011 și se aplică pentru primele 5 nopți petrecute în Veneția. Rezidenții sunt exceptați de la plata taxei, precum și copiii până în 10 ani sau turiștii care se cazează în scop medical la centrele de sănătate din cadrul hotelurilor. Copiii între 11 și 16 ani vor plăti doar 50% din taxă. În extrasezon taxa va fi redusă la jumătate.
Viceprimarul Veneției a pledat pentru introducerea acestei taxe, insistând că orașul, care este inclus în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, se află în risc de degradare, noua taxă fiind o oportunitate de a salva acest oraș extrem de fragil, cu ajutorul turiștilor care vizitează și care iubesc acest oraș unic în lume. Taxa va spori veniturile din turism, va contribui la întreținerea siturilor de patrimoniu și la protejarea mediului înconjurător.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302