Tarifele hoteliere vor creşte la nivel mondial, în 2012

Tarifele hoteliere vor creşte la nivel mondial, în 2012
person Horeca
access_time_filled

Managerii din industria Turismului la nivel mondial estimează o creștere a tarifelor hoteliere pentru 2012, ca urmare a revigorării turismului de afaceri, potrivit celui mai recent sondaj realizat de AirPlus International, în perioada iunie –iulie 2011. 
Aproape jumătate dintre managerii companiilor de travel intervievați sunt optimiști în privința evoluției călătoriilor de afaceri în 2012, 47% dintre manageri estimând că numărul înnoptărilor petrecute de angajații companiilor în hoteluri, în interes de afaceri, vor crește în 2012, o dată cu bugetul alocat de companii călătoriilor de afaceri (48% dintre manageri estimează că vor crește bugetele). 44% dintre managerii intervievați se așteaptă ca numărul înnoptărilor în hoteluri a turiștilor de business să rămână la fel și doar 9% anticipează o scădere.

air

O dată cu înmulțirea turiștilor de afaceri și a bugetelor alocate de companii călătoriilor de business, se așteaptă și o creștere a tarifelor hoteliere. Aproape jumătate dintre cei intervievați (49%) se așteaptă ca tarifele hoteliere să crească în 2012 cu până la 5 procente, în timp ce 8% se așteaptă ca acestea să crească cu 5 până la 10 procente față de anul în curs. În schimb, niciun manager intervievat nu se așteaptă ca tarifele hoteliere să crească cu peste 10%.
Așteptările managerilor din industria Travel sunt in general pe aceeași linie cu cele ale managerilor de hoteluri. Managerii unor hoteluri importante au declarat public că urmăresc creșterea tarifelor negociate în anul 2012.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302