Donald Trump a deschis primul său hotel din afara SUA

Donald Trump a deschis primul său hotel din afara SUA
person Horeca
access_time_filled

trumpunuMiliardarul american Donald Trump își extinde afacerile din industria hotelieră și în afara Statelor Unite ale Americii, inaugurând la începutul lunii iulie primul său hotel din afara SUA, în America Latină, stabilind totodată un nou record: cea mai înaltă clădire din America Latină. Impunătorul hotelul are nu mai puțin de 70 de etaje și 284 de metri înălțime și se poate lăuda cu dotări de-a dreptul impresionante: un casino, un SPA, o insulă întreagă cu plajă privată la dispoziția oaspeților, un centru de conferințe de 4200 de metri pătrați, restaurante, dar și o rețea de magazine de elită.

„Trump Ocean Club International Hotel & Tower” situat în orașul Panama are 369 de camere de hotel, 47 de apartamente și 37 de lifturi.
Investiția în noul complex hotelier se ridică potrivit AFP la 430 milioane dolari, iar unitatea a angajat mai mult de 1000 de oameni.
Clădirea a fost proiectată de firma arhitectului columbian Arias Serna Saravia și are un aspect similar cu hotelul plănuit de compania lui Donald Trump în Dubai, care a fost blocat datorită crizei financiare.

trump2

Orașul Panama găzduiește și a doua cea mai înaltă clădire din America Latină, The Point – 67 de etaje și 266 metri, dar și a treia clădire ca înălțime din America Latină – Ocean Two.
dtrumpPreședintele țării Panama, Ricardo Martinelli a declarat la inaugurarea acestei clădiri că îi mulțumește lui Donald Trump că a venit în America Latină să investească și că le-a oferit panamanezilor oportunitatea de a găzdui una dintre cele mai importante și mai frumoase clădiri din regiune. „Sunt sigur că va ține afișul multor cărți poștale”.

Printre cele mai celebre hoteluri deținute de magnatul Donald Trump menționăm hotelul din New York – Trump International Hotel and Tower New York, hotelul „Trump International Hotel and Tower Chicago”  și Trump Hotel Las Vegas. Deși hotelul din Panama este prima clădire finalizată în afara SUA, organizația lui Trump mai are în dezvoltare o unitate în Canada.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302