Elena Udrea: Hotelurile RAAPPS trebuie scoase la vânzare

Elena Udrea: Hotelurile RAAPPS trebuie scoase la vânzare
person Horeca
access_time_filled

Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat în cadrul unei reuniuni a Consiliului Consultativ al Turismului care a avut loc pe 13 septembrie că hotelurile Regiei Autonome-Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) trebuie scoase la vânzare.
Zeci de hoteluri care aparțin RAAPPS sunt lăsate în paragină. Cele care mai funcționează încă sunt vechi de peste 20 de ani și statul nu a mai investit în ele. Ministrul Turismului susține că aceste structuri de cazare ar putea aduce venituri substanțiale pentru că se află în locații importante.

triumf1

„Sunt foarte multe structuri de turism care ar trebui vândute. Probabil că se va scoate la vânzare patrimoniul RAAPPS”, a declarat Elena Udrea, care a amintit și de hotelurile Bradu din Covasna și Triumf din București, aflate în patrimoniul statului și care ar trebui scoase la vânzare.
„Să se facă transparent, prin licitație publică, națională sau internațională, numai să se vândă aceste hoteluri. Am ratat câteva ocazii ca mari lanțuri hoteliere să ajungă în București și să investească aici, pentru că statul nu a fost suficient de prompt în a da drumul acestor vânzări. Există interes pentru mare parte din aceste structuri, care sunt vechi, sunt depășite astăzi, au 20 și ceva de ani minim numai că trebuie și noi să ne mișcăm, altfel pierdem o piață”, a declarat Ministrul Turismului.

bradu

RAAPPS deține zeci de baze turistice la nivel național.
Potrivit unui proiect de ordonanță de urgență, RA-APPS va scoate la vânzare imobile amplasate în zone centrale ale Capitalei, dar îi va exclude de la licitație pe chiriașii cu datorii față de regie și îi va despăgubi pentru investițiile deja efectuate în clădiri doar dacă acestea au fost autorizate în prealabil.

Sursa: Mediafax.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302