Hotelul Ritz din Paris se închide pentru renovări

Hotelul Ritz din Paris se închide pentru renovări
person Horeca
access_time_filled

Ritz_Paris-viewLa 1 august 2012, hotelul Ritz din Paris se va închide. Din fericire, nu de tot, ci doar pentru doi ani. Conducerea celebrului hotel a decis să renoveze complet imobilul și să modernizeze dotările neschimbate de peste trei decenii. Hotelul de cinci stele, aflat în proprietatea miliardarului egiptean Mohammed Al Fayed, își închide porțile pentru renovări până în vara lui 2014.
Unul dintre motivele renovării îl constituie și faptul că hotelul nu a reușit să obțină marca „Palace”, iar un alt motiv este acela că în apropiere s-au deschis mai multe hoteluri de lux, care beneficiază de cele mai noi dotări tehnologice și astfel numărul clienților veniți la celebrul Ritz din Paris a scăzut.

Cei mai mulți oaspeți ai Hotelului Ritz sunt americani (27%), urmați de ruși (10%) și britanici (8%).

rtitz
ritz.parisUltimii clienți vor pași pragul hotelului Ritz din Paris pe 31 iulie: „Unii au rezervat locuri pentru ultima zi, dar hotelul nu este încă plin. Nu va fi niciun eveniment deosebit organizat cu această ocazie”, se arată într-un comunicat remis de serviciul de presă al Hotelului Ritz. Și în ultima noapte înainte de închidere tarifele vor fi cele obișnuite – acestea pornesc de la 850 de euro pe cameră și 1.680 de euro pentru un apartament.

De-a lungul existenței sale, hotelul Ritz din Paris a găzduit oaspeți celebri: Hemingway i-a eliberat barul de naziști, Proust și-a dat ultima suflare într-una din camerele sale, Sophia Loren l-a numit „cel mai romantic hotel din lume”, iar Coco Chanel l-a ales drept reședință.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302