Hoteluri româneşti care aşteaptă cumpărători

Hoteluri româneşti care aşteaptă cumpărători
person Horeca
access_time_filled

Hotelul Ski&Sky din Predeal este scos la vânzare de către Bancpost, ANAF și alți creditori ai firmei deținătoare – Grup Construcții Montaj SRL -,  datorită imposibilității proprietarilor de a rambursa datoriile către creditori. În data de 4 octombrie 2011 se va organiza o nouă licitație, hotelul fiind scos la vânzare prima dată în 29 aprilie 2011, la un preț de 866.000 euro. Hotelul a intrat în insolvență anul trecut în luna iunie.
Hotelul Ski&Sky este o clădire de tip S+P+3E+M, suprafața construită având 2310 mp. Hotelul este într-o stare foarte bună de funcționare, având utilități și dotări moderne.
predeal„Vom organiza o nouă licitație pe 4 octombrie, iar până pe data de 3 octombrie se primesc ofertele. În acest moment există un ofertant inițial, care a oferit 836.000 euro (exclusiv TVA)”, a declarat administratorul judiciar al societății SC Grup Construcții Montaj SR. 
Ofertanții pot depune până la data de 3 octombrie 2011, ora 14.00 oferta lor în plic sigilat, la punctul de lucru al administratorului judiciar din București. Plicurile se vor desface în prezența ofertanților la data de 04.10.2011, când se va stabili cumpărătorul. Este agreată oferta cu cel mai mare pret.
Un alt hotel, de data aceata din Brăila, ce aparține Consiliul Județean Brăila, este scos la licitație pentru luarea în concesiune, prețul de pornire fiind de 3180 de euro pe lună. Hotelul Tineret, ce funcționează în aceeași clădire cu Casa Tineretului din Brăila a ajuns în proprietatea Consiliului Județean în 2008. Din motive ce țin de legislație, CJ nu are cum să-l administreze așa că unitatea este în acest moment închisă.
„Va fi o licitație publică, pe bani mulți, că e vorba de o suprafață mare și nu va putea un ageamiu să vină să facă treabă acolo. Putem să le punem în contract ca atunci când avem noi diverse evenimente să le ținem acolo, cu prioritate, avem acest drept. Eu sper să vină lume la licitație, pentru că e un obiectiv important, în buricul târgului, e o afacere bună”, a explicat președintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, citat de presa locală.

hoteltineret

Hotelul este clasificat la două stele și are o capacitate de cazare de 36 de camere, cu grupuri sanitare proprii. Deși nu se știe dacă investitorul va fi obligat prin contract să facă lucrări de modernizare, specialiștii CJ estimează că ar fi nevoie de o investiție 970.000 de euro pentru ca cele două stele să fie meritate. Pe lângă hotel funcționează și un restaurant, durata concesiunii ambelor fiind de 20 de ani, un termen considerat suficient de către CJ pentru ca investitorii să-și poată recupera investiția în amenajare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302