Un nou partener intră în acţionariatul Continental Hotels

Un nou partener intră în acţionariatul Continental Hotels
person Horeca
access_time_filled

Fondul de investiții spaniol GED a anuțat ieri că a achiziționat 30% din Continental Hotels. Principalul acționar al grupului hotelier românesc este Radu Enache, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, care a spus că GED „a achiziționat participația PPF Partner în Continental Hotels SA”.

GED-logo
 

 

 

 

 

 

 

GED consideră că această achiziție este o mare oportunitate având în vedere momentul și situația economică în regiune. În plus, buna relație care există între actualul acționar majoritar al Continental Hotels, susținuta de participația anterioră a GED în lanțul hotelier, până în anul 2006, va ajuta la realizarea planurilor ce vor pune în valoare potențialul enorm al grupului hotelier. Lanțul hotelier a întreprins deja o importantă restructurare a activității în 2010, ceea ce a permis reducerea considerabilă a costurilor fixe.

Cu această achiziție, GED mizează pe sectorul turistic din România. Continental Hotels este cea de-a cincea companie din domeniul turistic  în care se investește, după operațiunile realizate cu Happy Tour, rețea de agenții de voiaj lider în țară, Travel House, firmă specializată în călătorii de afaceri, Paravion, entitate care oferă servicii online de călătorie și Prestige Tour, agenție de voiaj.
enache_laci

Radu Enache a spus, pentru Dailybusiness, că fondul de investiții nu dorește să cumpere mai mult din compania hotelieră, nefiind vorba să cumpere și participația pe care familia Enache o deține.  „GED dorește colaborarea cu acționarul majoritar (familia Enache) în această structură acționarială”, a precizat omul de afaceri, care a mai menționat că nu vor exista modificări la nivel de management ca urmare a acestei achiziții.

Continental Hotels este unul dintre principalele lanțuri hoteliere din România cu un total de 14 hoteluri, printre care se numără și un hotel de 5 stele, trei de patru stele și patru hoteluri Ibis gestionate de Accor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302