Tarifele hoteliere din Bucureşti, din nou printre cele mai mici din Europa

Tarifele hoteliere din Bucureşti, din nou printre cele mai mici din Europa
person Horeca
access_time_filled

Tarifele practicate de hotelierii din Capitala României au fost printre cele mai mici din Europa și în luna august 2011, potrivit Indexului de Preț realizat de site-ul de comparații de prețuri Trivago.
Astfel, Bucureștiul se situează pe locul 4 într-un top care include 50 de orașe importante din Europa, cu un tarif mediu de cazare de 71 de euro pe noapte.

room

Cel mai ieftin oraș din punctul de vedere al tarifelor hoteliere a fost în luna august orașul Sofia, capitala Bulgariei – cu un tarif mediu de 65 de euro pe noapte, urmat de orașele Granada și Sevilla, cu un tarif mediu de 66 euro pe noapte.

Orașele Budapesta și Birmingham se clasează după București, cu un tarif mediu de cazare de 72 euro pe noapte.
Orașul Geneva a fost cel mai scump din Europa în luna august, cu un tarif mediu de cazare de 220 euro pe noapte, fiind urmat de Edinburg cu un tarif mediu de 214 euro, Veneția – 197 euro și Cannes – 184 euro.
Prețurile sunt calculate pentru camerele standard duble.
tarifeTarife hoteliere piperate s-au mai înregistrat în Oslo – 172 euro, Londra – 172 euro, Salzburg – 168 de euro și Paris – 148 euro.
Prețuri mai mici la hoteluri s-au înregistrat și în Berlin – 83 euro pe noapte și Madrid – 89 euro pe noapte.Â
Potrivit statisticilor Trivago, în luna ianuarie 2011 tariful mediu era de 73 euro în București, iar in mai a ajuns la 77 euro pentru ca în vară, cand tradițional este un sezon mai slab pentru turismul de business (motorul pieței hoteliere bucureștene), să scadă la 71 euro.

Puteți vedea Indexul de Prețuri complet, aici.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302