Hotelurile cu cele mai scumpe camere din Bucureşti

Hotelurile cu cele mai scumpe camere din Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

Publicația Capital a realizat un top al celor mai scumpe camere din hotelurile bucureștene. Astfel cea mai scumpă cameră de hotel din Capitală costă 2.048 de euro și se află în hotelul Radisson Blu. Intercontinental și Marriott continuă clasamentul, ambele deținând camere care sunt închiriate cu 1.500 de euro pe noapte, respectiv 1.220 de euro.

Hotel-Intercontinental-Bucuresti-1292Dacă în străinătate o noapte de cazare la un hotel de top poate ajunge și la 65.000 de dolari pe noapte (42.600 de euro), așa cum este cazul President Wilson Hotel din Geneva, la nivel local, tarifele de cazare la hotelurile de lux abia ajung la un maxim de 2.000 de euro.
Apartamentul regal „Regele Ferdinand și Regina Maria” din cadrul hotelului Radisson Blu este, de departe, cel mai scump. Tariful pentru o noapte de cazare este 8.400 de lei (2.048 de euro), la care se adaugă TVA de 9%. Printre cei care au ocupat acest apartament de la deschiderea hotelului se numără Madonna, James Blunt, Pamela Anderson, Mihai Gorbaciov sau prințul Felipe al Spaniei. Potrivit lui Adrian Adam, directorul de marketing și vânzări al hotelului, apartamentul este ocupat, în fiecare lună, pe perioade de câteva zile până la câteva săptămâni. „În principiu, am menținut același tarif, dar pe care-l negociem în funcție de numărul de nopți și de mărimea delegației care însoțește vizitatorul care este cazat acolo”.
Apartamentul Imperial de la Intercontinental este pe locul doi în topul celor mai scumpe camere de hotel din București, tariful pentru o noapte de cazare fiind de 1.500 de euro plus TVA. „Celebrul muzician Nigel Kennedy preferă acest apartament pentru că este singurul din București dotat cu pian și poate repeta pentru concerte”, declară Dana Chiriac, directorul de marketing al hotelului, menționând că ocupanții acestui apartament sunt persoane oficiale de rang înalt, oameni de afaceri și artiști de renume. Prețul este similar celui practicat în 2010. Â
MarriottCele două apartamente prezidențiale de la J.W.Marriott, Cotroceni și Parlament, au un tarif de 5.000 de lei (1.220 de euro) pe noapte. Potrivit Cristinei Nițu, PR și marketing manager al hotelului, apartamentele sunt ocupate aproximativ trei zile pe săptămână. Printre cei care și-au petrecut nopțile la Marriott se numără regele Juan Carlos al Spaniei, Nicholas Sarkozy, G.W.Bush, José Carreras, Julio și Enrique Iglesias, Phil Collins și Michael Bolton. La fel de primitor și somptuos este și apartamentul regal de la Hilton Athenée Palace care se închiriază cu 4.850 de lei (1.180 de euro) pe noapte.
Dacă în 2009 „suita regală” de la hotelul Carol Parc se vindea cu 1.600 de euro pe noapte și avea un grad de ocupare de 30 de nopți pe an, în 2011, același apartament costă „doar” 900 de euro, iar până la sfârșitul lui aprilie a fost ocupat nouă nopți. „Suita regală este solicitată de familii, turiști din străinătate, șefi de state sau personalități din show biz, politică, sau oameni de afaceri”, declară Adrian Petre, proprietarul hotelului.
Grand-ContiTot 900 de euro pe noapte este tariful și pentru închirierea apartamentului rezidențial de la Grand Hotel Continental. Potrivit declarațiilor directorului Continental Hotels, Radu Enache, tariful cel mai bun variază în funcție de sezonalitate, însă a crescut față de anul trecut. Alte camere scumpe sunt la Hotel Epoque, unde apartamentul costă 402 euro plus TVA, având un grad de ocupare de 21%, de la inaugurarea din noiembrie anul trecut, respectiv Howard Johnson Grand Plaza, unde apartamentele diplomatice au tarif de 380 de euro, cu un procentaj de ocupare de 60-70%, în decursul unui an.

Sursa: Capital.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302