Hotelurile sunt unităţile de cazare preferate ale turiştilor

Hotelurile sunt unităţile de cazare preferate ale turiştilor
person Horeca
access_time_filled

Hotelurile sunt preferatele turiștilor atunci când vine vorba de tipul de cazare preferat, pensiunile situându-se cu mult în urma acestora, potrivit unui sondaj realizat de serviciul gratuit de rezervări hoteliere hotel.info. 74% dintre respondenții sondajului au ales hotelurile ca fiind preferatele lor atunci când își caută o unitate de cazare, 14% au optat pentru cazare într-o casă de vacanță și doar 8% ajung să se cazeze la pensiuni. Pentru acest sondaj au fost intervievați 9000 de clienți internaționali ai serviciului hotel.info. Doar 2% dintre respondenți au ales cazarea cu cortul.

hotelinfo

Potrivit sondajului realizat de hotel.info un rol important în alegerea unității de cazare îl are confortul, tocmai de aceea hotelurile se clasează în topul preferințelor turiștilor.
În România, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au fost pe un trend ascendent în primele 7 luni ale acestui an, crescând cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Institutului Național de Statistică.
Sosirile în hoteluri dețin o pondere de 76,9% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare din România, în creștere cu 15,4% față de aceeași perioadă a anului trecut (respectiv primele 7 luni ale anului 2010).

busteni

Revenind la sondajul realizat de hotel.info acesta a încercat să surprindă și ce preferă să facă turiștii atunci când se află în concediu. Excursiile în diferite orașe se clasează cu 62% în topul preferințelor turiștilor, de mare interes fiind vizitarea obiectivelor turistice. Acestea sunt urmate de concediul clasic la mare, care a obținut 37% din răspunsuri și concediul la munte care a ocupat locul 3 în topul preferințelor turiștilor.
Hotel,info este un serviciu gratuit de rezervări hoteliere pentru companii și clienți privați. În întreaga lume, serviciul oferă peste 210.000 hoteluri pentru rezervări pe cale electronică.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302