Primul hotel Hampton din România se deschide la Cluj

Primul hotel Hampton din România se deschide la Cluj
person Horeca
access_time_filled

Primul hotel Hampton din România se va deschide la Cluj în primăvara anului viitor, a declarat Adela Cristea, director de dezvoltare Hilton Worldwide pentru Europa și Africa. Anunțul a fost făcut pe 1 septembrie, când reprezentanții lanțului Hilton au fost prezenți la Cluj pentru marcarea oficială a lucrărilor la noul hotel. Hampton Cluj va avea 109 camere și se află în clădirea Akros din Cluj, proiectată inițial pentru birouri și locuințe.

hamton2

„Hotelul de la Cluj va fi primul Hampton din România și credem că sunt perspective bune privind funcționarea lui. Pe piața hotelieră din România nu prea sunt prezente branduri, chiar în orașe mari, cu activități de business și clădiri de afaceri”, a menționat Adela Cristea, director de dezvoltare Hilton Worldwide pentru Europa și Africa.

Investiția se ridică la peste 10 milioane de euro, potrivit reprezentanțiilor companiei dezvoltatoare, Rembrook, și include atât hotelul Hampton cât și componenta rezindențială pe care o va avea clădirea Akros, un imobil cu 20 de apartamente de lux. 
Lucrările vor fi finalizate în februarie 2012 iar predarea este programată pentru luna martie, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Rembrook, Diana Adam, citată de presa clujeană. 
Oficialii din cadrului grupului hotelier Hilton au fost prezenți pe 1 septembrie la Cluj, alături de reprezentanții companiei Rembrook, pentru lansarea oficială a lucrărilor la hotelul Hampton.

lansare

  (Vizita oficialilor Hilton Worldwide de la Cluj, 1 septembrie)

Anunțul companiei hoteliere cu privire la hotelul Hampton din Cluj a urmat după semnarea acordului pentru Hampton by Hilton Brașov, care se va deschide tot în 2012.
Hilton Worldwide negociază în prezent intrarea cu un alt brand al companiei în Cluj, pe lângă brandul Hampton. „Încercăm să aducem un nou hotel la Cluj, avem discuții în derulare. De fapt, de doi-trei ani discutăm pentru prezența pe piața de aici, dar unele proiecte au fost blocate din cauza finanțării. Condițiile de finanțare sunt mai dificile, iar dezvoltatorii, mai reticenți în a demara proiecte. Vedem Clujul o piață potrivită pentru un nou hotel, sub un alt brand, dintr-o altă categorie decât Hampton”, a explicat Adela Cristea. A doua unitate operată sub unul dintre brandurile de sub „umbrela” Hilton ar putea fi Hilton Garden Inn, Hilton sau DoubleTree by Hilton. „Deocamdată, eforturile merg spre deschiderea acestui hotel (Hampton – n. red.)”, a completat directorul de dezvoltare Hilton Worldwide pentru Europa și Africa.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302