O nouă destinație Ensana

O nouă destinație Ensana
person Cătălina Matei
access_time_filled

În toamna anului 2023, grupul Ensana, operator hotelier în domeniul hotelurilor de spa medical, anunța extinderea portofoliul său de hoteluri SPA cu Hotelul Aquahouse Hotel & SPA din Sf. Constantin și Elena, Bulgaria, o destinație facilă și pentru români, având în vedere că este localizată la mai puțin de patru ore de București, aproape de pitorescul oraș Varna.

Grupul Ensana este prezent și în România, dar și în Cehia, Slovacia, Ungaria, Grecia, UK, operând în total 27 de hoteluri, iar de la 1 octombrie a preluat și managementul hotelului Aquahouse Hotel & SPA din Sf. Constantin și Elena, Bulgaria. Fiecare dintre hotelurile de sub brandul Ensana se află situat în destinații balneare renumite pentru resursele lor naturale binefăcătoare. Ensana a dezvoltat astfel un concept inovator, integrativ de sănătate, care are la bază resursele naturale locale și expertiza medicală asistată de metode de tratament modern.
Noua locație din portofoliul Ensana, aflată la 250 de m de plajă, este activă pe piața ospitalității vecine din vara anului 2022, dar abia în toamna acestui an a fost preluată de grup, care și-a propus aici crearea unui concept special de servicii medicale pentru prevenția, dar și îmbunătățirea stării de sănătate a oaspeților, ce vor avea la bază resursele naturale locale, oferind în același timp condiții de ospitalitate premium.
„Să aducem Ensana în stațiunea Constatin & Elena face parte din strategia noastră pe termen lung și contribuie la dezvoltarea stațiunii drept un resort anual dedicat mării, spa-ului și deliciilor culinare”, spune Lyubomir Stamboliyski, Director de Vânzări și Marketing al stațiunii Sf Constantine & Helena.

Spațiu și confort
Cele peste 400 de spații de cazare, încadrate în segmentul de 5 stele, sunt moderne, mobilate cu bun gust, în tonuri calde și cu facilități ce aduc oaspeților mult confort. Camerele au vedere la Marea Neagră sau la parc, locația fiind așezată pe un teren de 6000 de mp, în mare parte transformat în parc, pe suprafața căruia se regăsesc și piscinele exterioare cu apă termală, unde oaspeții se pot răsfăța și relaxa. Facilitățile hotelului includ, de altfel, 14 piscine, interioare și exterioare, pentru toate vârstele, mai multe baruri și restaurante, cu specific diferit, cu meniuri sănătoase, echilibrate, care pot satisface gusturi diverse ale iubitorilor de gastronomie, inclusiv vegetarieni, precum și fanii dietei vegane.
Locația pune la dispoziția oaspeților, de asemenea, și o sală de fitness, plajă privată aflată la o distanță de numai 400 de m, cât și numeroase oportunități de recreere și divertisment, pe tot parcursul anului.
Zona Aquahouse Thermal & Beach este împărțită în patru zone ce oferă diferite tipuri de de activități: aqua, wellness, zona termală și cea dedicată copiilor.

Prevenție și tratament
Ce oferă cu adevărat plus valoare hotelului este multitudinea de proceduri și terapii medicale, spa & wellness, care au la bază apa termală vindecătoare, o resursă de frumusetețe și sănătate descoperită de secole, fapt atestat și de vestigiile lăsate în urmă de către romani, ce datează din secolul 4 I.C. Astfel, Aquahouse continuă îndelungatele tradiții ale stațiunii Sf. Constantin și Elena în domeniul balneologiei, balneoterapiei, prevenției și reabilitării sănătății. Pentru fiecare oaspete poate oferi un program terapeutic personalizat, potrivit nevoilor sale sale, indiferent de vârstă, fiind pregătiți inclusiv cu terapii pentru adolescenți. Apa minerală termală, cu o temperatură de 46 de grade Celsius și un conținut de 553 mg minerale per litru de apă, în special bicarbonat de sodiu, calciu și magneziu, este folosită în tratamente de prevenție și vindecare a bolilor endocrine, precum și în afecțiuni ale sistemului nervos și musculo-scheletal. Astfel, pentru afecțiuni precum dureri de spate, dureri articulare, dureri de ceafă, umăr, șold, artrită, reumatism, osteoporoză, boli degenerative, reabilitare postoperatorie, mușchi, oase și articulații, complexul oferă antrenament funcțional și fizioterapie, mobilizare și antiinflamatoare, apa termală și nămolul curativ contribuind la creșterea mobilității și ameliorarea durerii.
Utilizată intern în scop terapeutic (crenoterapie) sau pentru tratamente profilactice tip SPA, apa minerală are o influență benefică la nivel: gastrointestinal, hepato-biliar, renal, urinar și metabolic.
Mai corect spus ar fi că proprietățile apei termale pot îmbunătăți întreaga stare de sănătate, lucrând cu precădere la întărirea sistemului imunitar.


Contraindicațiile ar fi în cazul maladii specifice pentru care apele minerale reprezintă contraindicații, respectiv maladii oncologice, infecțioase, tulburări de ritm cardiac, maladii în stadiu acut și maladii funcționale recompensate ale diferitelor organe și sisteme, epilepsie.
Tratamentele medicale includ terapii ce folosesc curent electric de putere redusă, fonoforeză (pe bază de ultrasunete), stimulare electrică, terapie prin compresie sau diatermie.
Toate aceste proceduri sunt puse în aplicare de către terapeuți profesioniști, precum și specialiști în medicină fizică, kinetoterapie și reabilitare, care selectează cele mai potrivite programe, în funcție de nevoile individuale ale oaspeților.

În anul 2024, Aquahouse Hotel & SPA își va îmbunătăți oferta cu programe de nutriție echilibrată, exerciții și obiceiuri sănătoase, programe personalizate de longevitate și wellbeing, programe de eliberarea de stres, programe de healthy-ageing, precum și cu un program intensiv de SPA care include patru tratamente pe noapte.


Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302