Un hotel legendar va dispărea din piaţa hotelieră

Un hotel legendar va dispărea din piaţa hotelieră
person Horeca
access_time_filled

Celebrul hotel Chelsea, considerat unul dintre monumentele culturale ale New York, datorită celebrităților care i-au trecut pragul și dramelor petrecute acolo, ce l-au ținut mereu pe prima pagină a ziarelor, se află în pragul dispariției de pe harta hotelieră internațională.
Hotelul, cunoscut timp de zeci de ani pentru spiritul său boem, a fost cumpărat la începutul lunii august de omul de afaceri Joseph Chetrit, care are de gând să îl transforme ori într-un hotel de lux, ori într-un bloc de locuințe.

Chelseahotel1
Construit în 1883, hotelul Chelsea a fost de la bun început un punct de atracție pentru scriitori, dramaturgi, pictori și muzicieni. Lista celor care au locuit de-a lungul vremii acolo se citește ca un „who’s who” al elitei culturale din Statele Unite: Mark Twain, Sarah Bernhardt, Frida Kahlo, Allen Ginsberg, Jack Kerouac, Arthur Miller, Jim Morrison, Bob Dylan, Jimi Hendrix sunt numai câțiva dintre locatarii celebri ai hotelului Chelsea. hotelchelseaartAcestora li se adaugă, printre alții, Leonard Cohen (care a descris în piesa „Chelsea Hotel” aventura sa amoroasă cu Janis Joplin, care a avut loc într-una din camerele clădirii), scriitorul Arthur C. Clarke, care a scris acolo celebrul său roman „2001 – O odisee spațială” și Sid Vicious, basistul trupei punk Sex Pistols, care și-a ucis prietena în hotel.
După ce o mare parte din personal a fost demisă, în curând va începe renovarea clădirii – și totodată sfârșitul unui loc legendar al culturii americane.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302