9 milioane de euro pentru renovarea Hotelului Ensana Sovata

9 milioane de euro pentru renovarea Hotelului Ensana Sovata
person Horeca
access_time_filled

Grupul hotelier Ensana anunță o investiție de 9 milioane de euro în renovarea hotelului Sovata, aflat în stațiunea balneoclimaterică cu același nume.
Hotelul Sovata este clasificat la 4 stele și are 168 de camere. Acesta beneficiază de un spa și o bază de tratament, conectate printr-un tunel subteran de Hotelul Brădet, 4 stele superior.


Renovarea hotelului Sovata s-a derulat în mai multe etape. Primul proces de modernizare a avut loc în anul 2003, odată cu privatizarea, iar atunci locația a suferit un amplu proces de upgradare și reamenajare, hotelul fiind primul renovat de către grupul Danubius, actualmente Ensana. Ulterior, au mai existat mici îmbunătățiri între anii 2008-2011, dar perioada pandemică și închiderile de hoteluri impuse de aceasta a adus noi oportunități de schimbare.
Acești doi ani ne-au permis să ținem hotelul închis în perioada renovării, ceea ce a însemnat că, în intervalul 2020-2021, am reușit să renovăm un etaj, iar din 2021 până în 2022 am continuat cu încă 3 etaje (5/4/3). Termenul final de predare al investiției este finele lunii mai 2022„, a precizat Andrei Rusu, General Manager Ensana Health Spa Hotels Sovata.
Cele 112 camere au fost amenajate după un concept architectural modern, gen hotel boutique și se remarcă printr-un stil confortabil. Prezența lemnului creează o atmosferă caldă, în timp ce culorile pastelate sunt asortate cu accente energice, dar și cu tușe de alamă și cupru.
Ultima etapă de modernizare a hotelului va avea loc la începutul anului 2023, mai exact etajele 1, 2, recepția si restaurantul. Fiecare etaj nou renovat presupune o investiție de un milion de euro.
În ciuda amplei operațiuni de modernizare și reînnoire a look-ului Hotelului Sovata, managementul grupului hotelier nu dorește să upgradeze clasificarea locației.
Nu intenționăm să ridicăm gradul de confort al locației, deoarece piața generează o cerere destul de semnificativă pentru acest segment turistic, de 4 stele. După terminarea renovarii acestui hotel, avem în plan o serie de investiții verzi. Mai exact, dorim să ne mărim capacitatea de cazare de 4 și de 5 stele cu încă 120 de camere”, adaugă Rusu.
Modernizarea hotelului va atrage după sine, în mod automat, o creștere a tarifelor de cazare cu un procent de 15-20%. ”Când vorbim de majorarea prețurilor la cazare, trebuie să luăm în calcul și creșterea continuă a prețurilor la energie precum, și a costului cu forța de muncă”, punctează General Managerul hotelului.
La capitolul proiecte de viitor, Ensana Health Spa Hotels își propune ca, începând cu 2025, să deruleze o amplă investiție de modernizare și mărire a spa-ului, precum și construirea de noi facilități premium de cazare.


Balneoclimaterica SA, operator al Sovata Ensana Health Spa Hotels a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de peste 9 milioane de euro și a primit un numar de peste 49.500 de turiști.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302