Ateliere de meșteșugărit gratuite la Muzeul Astra din Sibiu

Ateliere de meșteșugărit gratuite la Muzeul Astra din Sibiu
person Horeca
access_time_filled

Tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești își dau din nou întâlnire la Muzeul Astra din Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

În perioada 24 – 27 august, între orele 11 și 17, muzeul va găzdui evenimentul „De la fier la lemn, până la lut și fir de lână!”, care va reuni șapte tipuri de ateliere meșteșugărești organizate în opt locații din Muzeul în aer din Dumbrava Sibiului. Printre aceste ateliere, care fac parte din proiectul Animă ASTRA! se numără cele de olărit, ardere ceramică, confecționat unelte agricole din lemn, arhelogie, animații culturale (Jandarmul și Invățătorul Rural) și croitorie.

Proiectul Animă ASTRA! transmite un mesaj constructiv în contextul Anului European al Competențelor 2023 (The European Year of Skills 2023). În acest mod sunt promovați meșteri cu abilități practice și teoretice indiscutabile. Meșterii și meșteșugurile tradiționale specifice fiecărei zone constituie direcții de dezvoltare a unui turism cultural sustenabil”, a declarat Lucian Robu, directorul Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Programul Animă ASTRA!: ateliere pentru cei mari și cei mici la Muzeul Astra din Sibiu

Pentru cei care vor să se bucure de tradiții, să descopere metode și tehnici vechi de sute de ani direct de la meșteșugarii români, dar și să redescopere multiculturalitatea țării noastre, Muzeul Astra din Sibiu este destinația ideală pentru ultimele zile de vară. Atât adulții, cât și copiii vor regăsi aici o serie de activități care îi vor ajuta să înțeleagă mai bine identitatea României.

În cadrul evenimentului „De la fier la lemn, până la lut și fir de lână!”, parte a proiectului Animă ASTRA!, vizitatorii muzeului vor putea participa la următoarele ateliere creative dedicate deopotrivă celor mari și celor mici: atelierul de olărit și confecționarea obiectelor utilitare din ceramică la gospodăriile de olari Oboga (jud. Olt), Găleșoaia (jud. Gorj), între 24 – 27 august, de joi până duminică, iar la Gospodăria din Horezu (jud. Vâlcea), între 25-26 august, vineri și sâmbătă, ateliere de ardere a ceramicii la gospodăria Găleșoaia Nouă (jud. Gorj), vineri. 25 august, ateliere de croitorie, croșetat, confecționat obiecte din pâslă la gospodăria din Săpânța (Maramureș), 24 – 25 august, joi și vineri, atelier confecționarea instrumentarului casnic și agricol la gospodăria din Poiana Perișani (jud. Vâlcea), 25 – 27 august, de vineri până duminică, atelier de animații/scenarii culturale care ilustrează personaje importante din lumea rurală în perioada secolelor XIX -XX, joi, 24 august, și sâmbătă, 26 august, în zona gospodăriei de olar Oboga (jud. Olt), și vineri, 25 august, și duminică, 27 august, la școala din Ticera, și atelier de arheologie experimentală, 25-31 august, la fierăria funcțională din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302