„Athénée Palace” din București devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest”

„Athénée Palace” din București devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest”
person Horeca
access_time_filled

„IHG® Hotels & Resorts (IHG®) va opera, în baza unui contract de management, hotelul „Athénée Palace” deținut de ANA Hotels, grup hotelier cu capital românesc 100%. Odată cu rebranduirea hotelului, „Athénée Palace Hilton Bucharest” devine „InterContinental Athénée Palace Bucharest”. Modificările propriu-zise vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023, iar contractul se va derula pe o perioadă de 20 ani.


Rebranding-ul „Athénée Palace” va fi un proces de tranziție laborios și va fi susținut, atât de echipa hotelului, cât și de specialiștii noului operator IHG. „Pentru că trăim într-o perioadă a digitalizării, trecerea de la un operator la altul va fi treptată, fără a fi resimțită de clienți”, spune proprietarul grupului hotelier „ANA Hotels”, George Copos.
Reputația brandului „InterContinental” la nivel global, precum și experiența „IHG Hotels & Resorts” de peste 75 de ani de activitate în domeniul turismului internațional de lux, au fost doar câteva dintre motivele care au determinat managementul „ANA Hotels” să aleagă ca partener acest grup.


„InterContinental”, unul dintre lanțurile internaționale de hoteluri de lux din lume, are peste 200 de hoteluri din categoria „luxury”, incluzând clădiri emblematice din cele mai renumite capitale ale lumii, precum și resorturi exclusiviste.
Investițiile în restaurarea clădirii istorice „Athénée Palace” depășesc 40 milioane de euro și au ca obiectiv creșterea nivelului de confort și alinierea sa cu marile hoteluri de lux din lume. Amplul proiect de modernizare a început în anul 2020 și s-a derulat în două etape. Prima fază a renovării s-a finalizat în vara anului 2021 și a vizat renovarea celor 132 de camere ale ”Aripii Noi”, iar cea de-a doua fază a reabilitării a avut ca obiectiv fațada hotelului și cele 151 de camere din „Aripa Istorică”, construită în 1914. Renovarea camerelor și a fațadei s-a încheiat, iar lucrările la spatiile publice se vor finaliza până la sfârșitul anului (recepția hotelului, Lobby, Café Athénée, Club Lounge, sălile de conferințe).


Hotelul „Athénée Palace”, parte integrantă a grupului hotelier „ANA Hotels”, are o istorie de 108 ani și este unul dintre simbolurile istorice și arhitecturale ale Bucureștiului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302