Cea de-a șasea ediţie a Revino Bucharest Wine Show reunește cramele mici și mijlocii din România

Cea de-a șasea ediţie a Revino Bucharest Wine Show reunește cramele mici și mijlocii din România
person Horeca
access_time_filled

Salonul de vinuri şi turism viticol Revino Bucharest Wine Show va avea loc în perioada 6-8 mai, la hotelul Novotel din Bucureşti, urmând a găzdui 40 de expozanţi, producători de vinuri din România, dar şi importatori de licori de peste hotare. Evenimentul, ajuns la cea de-a șasea ediţie, este organizat de CrameRomania.ro şi Revino.ro, platforme cunoscute pentru activitatea lor în promovarea vinului românesc, a turismului viticol autohton.

În cadrul evenimentului, pe parcursul a trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să deguste peste 250 de vinuri liniştite şi spumante. Tot aici, iubitorii de vin vor putea să afle poveştile licorilor chiar de la proprietarii sau de la enologii cramelor în care au fost realizate. Vor veni o serie de expozanţi în premieră şi cu multe vinuri ce se vor lansa în cadrul salonului. O zona gourmet cu brânzeturi maturate, specialități din carne, cafea de specialitate și produse de panificație va da publicului ocazia unei experiențe complete de degustare.

Mastercalssuri educative, cu accent pe vinuri rare și asocieri gastronomice, vor completa degustările de vinuri. Află informații aici.

„Evenimentul Revino Bucharest Wine Show, ajuns la a șasea ediţie, dă posibilitatea pasionaţilor şi specialiştilor să deguste vinuri premium de la crame mici şi mijlocii din România. Însă, aşa cum am obişnuit şi în anii trecuţi, nu vor lipsi nici importatorii care vor pune pe masă o serie de vinuri internaţionale de excepție. Pe parcursul celor trei zile de eveniment ne vom bucura de vinuri premium, vom aprecia evoluţia celor locale şi vom completa festinul cu brânzeturi autohtone și specialități din carne”, spune Alina Iancu, iniţiatoarea proiectelor Revino.ro şi CrameRomania.ro.

Zilele de sâmbătă şi duminică ale Revino Bucharest Wine Show sunt dedicate pasionaților de vinuri care vor să afle mai multe informaţii despre vinurile româneşti şi internaţionale de calitate, dar și despre zonele viticole unde turismul viticol este dezvoltat.

Ziua de luni, 8 mai, este dedicată în exclusivitate sectorului HoReCa, astfel încât specialiştii din industrie să aibă posibilitatea unei atmosfere profesionale de degustare şi de afaceri. Accesul Horeca se face pe bază de invitație, iar înregistrarea se face aici.

Conceptul unei zile dedicate degustărilor profesionale și întâlnirilor de business ia amploare de la an la an, la fel cum descoperim un număr tot mai mare de localuri unde meniul de vinuri este mult mai bine structurat. Este nevoie de astfel de iniţiative pentru a facilita parteneriatele de afaceri, atât de necesare în mediul HoReCa, dar și pentru a aduce în fața specialiștilor producătorii mici cu produse de o calitate foarte bună”, a explicat Alina Iancu.

Salonul de vinuri este completat de ediția gastronomică de toamnă, Revino Gourmet Show, cu accent pe asocierile dintre brânzeturile maturate locale și vinuri.

Site oficial eveniment https://wineshow.revino.ro/exhibitors/exhibitors-list/
Bilete online https://wineshow.revino.ro/tickets

CrameRomania.ro este o bază de date bilingvă online a cramelor din România. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea turismului viticol, promovarea soiurilor locale de struguri şi creşterea nivelului de curiozitate în rândul celor care călătoresc pentru vinurile şi cramele din România.

Revino.ro este o platformă online ce încorporează un magazin de cadouri gastronomice conturate în jurul vinurilor şi brânzeturilor locale.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302