Cheful Jean-Rémi Caillon, premiat Michelin, revine în România la invitația brandului Moutai

Cheful Jean-Rémi Caillon, premiat Michelin, revine în România la invitația brandului Moutai
person Horeca
access_time_filled

Celebrul chef francez Jean-Rémi Caillon, cunoscut pentru proiectele sale din Courchevel, Franța, premiate de către Ghidul Michelin, se întoarce în România la invitația brandului chinezesc Moutai, o băutură spirtoasă apreciată, care se integrează în experiențele gastronomice specifice restaurantelor premiate de ghidurile internaționale.


Astfel, pe 25 și 26 iunie, chef Jean-Rémi Caillon va găti alături de Vlad Pădurescu, head chef al L’Atelier Relais & Châteaux, în cadrul unor cine-eveniment. Meniul pregătit de cei doi artiști culinari va pune în valoare Moutai, transformând această băutură în ingredientul cheie al preparatelor.


„Este o onoare să gătesc cu Moutai, un produs-fanion, care face parte din moștenirea culturală chineză. Gastronomia mea are o dimensiune culturală puternică, menită să spună povești și să aducă împreună oameni de pretutindeni, uniți de aprecierea pentru preparatele fine. Dintotdeauna, obiectivul meu a fost să gătesc la cel mai înalt nivel. Pot face acest lucru doar folosind ingrediente de calitate și realizând asocierile potrivite. Moutai este brandul care reușește să pună în evidență arome și să bucure chiar și cele mai fine papile, așa că sunt mândru și fericit să pot susține acest eveniment”, a spus chef Jean-Rémi Caillon.


Mă bucur că am reușit să îl familiarizez pe Jean-Rémi Caillon cu ingredientele românești și că, împreună, am conceput acest meniu multicultural, adus în prim-plan de Moutai”, a spus Vlad Pădurescu. Această colaborare evidențiază respectul nostru pentru diversitatea culturală și dedicarea față de excelența culinară.”


Printre preparatele care și-au făcut loc în meniul celor doi chefi se numără Les Champignons, ciuperci cu iaurt și înghețată de Moutai și caviar, Le Zander, șalău cu fasole, mentă, migdale și sos Moutai, La Urdă, urdă cu ierburi, semințe și nuci, coulis de caise cu Moutai și șofran.


Moutai este una dintre cele mai faimoase trei băuturi spirtoase distilate din lume, alături de whiskyul scoțian și brandy. În China, este, cu siguranță, brandul cel mai de succes. Având o tradiție de peste 2.000 de ani, acesta este un cadou național oferit adesea de liderii noștri celor din alte state, în cadrul adunărilor politice sau de business, dar și un element prezent în întrunirile familiale. În acest context, seria noastră de evenimente din România aduce împreună doi chefi extrem de talentați și de apreciați la nivel internațional. Jean-Rémi Caillon și Vlad Pădurescu se vor lăsa inspirați de Moutai pentru a crea o experiență cu adevărat memorabilă, care să omagieze moștenirea Moutai”, a declarat Cathy Cao, reprezentant LinaStar, distribuitorul Moutai în România.


Gazda cinei-eveniment va fi L’Atelier, restaurantul românesc de fine dining situat în incinta hotelului boutique Epoque Relais & Châteaux. „La Hotelul Epoque, ne alegem partenerii foarte bine, asigurându-ne că împărtășim aceleași valori, în ceea ce privește aprecierea pentru experiențele fine, măiestrie și sustenabilitate. De aceea, suntem mândri să organizăm acest eveniment alături de Moutai, un brand pe care îl apreciem și respectăm datorită importanței sale culturale”, a declarat Ioana Petrescu, General Manager Epoque Relais & Châteaux.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302