FONTANA Spa&Balneo Borsec își deschide porțile

FONTANA Spa&Balneo Borsec își deschide porțile
person Horeca
access_time_filled

Pe 15 decembrie are loc unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a stațiunii turistice Borsec: deschiderea FONTANA Spa&Balneo Borsec, în urma unor lucrări care au durat 12 ani.


Centrul balnear cuprinde un centru spa și o bază de tratament, cu o suprafaţă de 2.900 mp şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi în sezonul de vară şi 700 persoane în timpul iernii.
Zona de spa cuprinde piscine interioare şi exterioare, saună finlandeză, infra-saună și saună cu aburi, iar în zona balneo vor fi posibilităţi diverse de tratament, cum ar fi împachetări cu nămol, masaje sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.
Construcţia centrului spa & balneo din Borsec a început în anul 2011, cea mai mare parte a finanţării fiind asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, care a alocat 13,5 milioane de lei. După aproape un an şi jumătate de la începerea lucrărilor, s-a sistat orice finanţare de la bugetul de stat, autoritățile locale fiind nevoite să caute soluţii pentru ca acest centru să poată fi finalizat. Aşa s-a ajuns, în anul 2016, la contractarea unui credit bancar de 13 milioane de lei, la care se adaugă fonduri primite din partea Ministerului Turismului, Consiliul Judeţean Harghita şi sume alocate din bugetul local. Investiția totală este de aproximativ 9 milioane de euro.

Nu puteam să vorbim despre relansarea turismului fără a reporni tratamentul balnear. De aceea am decis că vom fi o primărie care va investi în turism. Am construit pârtie de schi, pistă de bob de vară și alte facilități, și am reușit să realizăm unul dintre cele mai frumoase centre wellness și de tratament din țară”, a menționat, primarul orașului Borsec, Mik József.

Conceptul FONTANA se bazează pe două mai pârghii: Fontana Well (spa si prevenție primară), Fontana Health – (prevenție secundară și recuperare – implică consultație medicală).
Vorbim despre un spa complet cu terapii contemporane și tradiționale în scop terapeutic”, a spus Alecsandru – Ionuț Blându, managing partner al companiei de consultanță Kronstadt Hospitality Expert. Acesta a precizat faptul că întregul concept este bazat pe herbalism, folosind produse „cu puterea naturii”, puritatea acestora fiind evidențiată în primul rând de faptul că sunt foarte compatibile unele cu celelalte. Uleiuri, ierburi alpine, tratamente exfoliante, săruri, uleiuri esențiale, baze cremă și nămoluri creează un meniu spa cu valențe terapeutice, în primul rând foarte eficient din punct de vedere al prevenției.


Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302