Germania pariază pe natură și vacanțele sustenabile în 2022

Germania pariază pe natură și vacanțele sustenabile în 2022
person Horeca
access_time_filled

Conform unui studiu realizat de o platformă de rezervări online, 83% dintre europeni consideră călătoriile sustenabile vitale și 61% spun că pandemia i-a făcut să își dorească să călătorească mai sustenabil în viitor. Germania este pionieră în turismul sustenabil și ocupă locul 2 ca destinație preferată de europeni pentru călătoriile în natură, acestea fiind cel mai popular tip de vacanță în Germania. Interesul crescut pentru vacanțele în natură se vede și în planurile de călătorie ale turiștilor români. Cu toate acestea, conform datelor Organizației Germane pentru Turism, cei mai mulți români (52%) călătoresc în Germania pentru vacanțe urbane și culturale. Bugetul mediu al turiștilor români care călătoresc în Germania a fost anul trecut de 589 euro.

2022 va fi anul revenirii la turismul post-pandemic
Organizația Germana pentru turism a înregistrat peste 900.000 de înnoptări ale turiștilor români în anul 2021 și o creștere procentuală cu 15% față de anul anterior. Aproximativ 37% dintre vizitele românilor în Germania au ca destinație vacanța și petrecerea timpului liber, 32% călătoresc în interes de afaceri și 30% își vizitează prietenii și familia.

Cerere în creștere pentru vacanțele sustenabile (vacanțe în natură, cu un impact minim asupra mediului înconjurător)
Unul dintre efectele pandemiei a fost creșterea interesului pentru călătoriile sustenabile și vacanțele orientate spre natură. Organizația Germană pentru Turism (GNTB) a efectuat un sondaj în rândul profesioniștilor din turism, iar trei sferturi dintre aceștia se așteaptă ca cererea din acest segment să crească în următorii trei ani.

Germania ca destinație de top pentru iubitorii de natură
O treime din suprafața Germaniei este sub protecție specială, ca Parc Natural sau Parc Național:16 parcuri naționale, 104 parcuri naturale, 16 rezervații ale biosferei UNESCO. Indiferent că ești amator de drumeții sau relaxare la centre spa, Germania are câte puțin din fiecare. Sunt 300.000 km de trasee marcate de mers pe jos, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete și 350 de stațiuni balneare certificate. Aceste rute sunt întinse pe întreg teritoriul Germaniei şi sunt extrem de diverse. Traversează zone rurale sau urbane şi facilitează experienţe culturale şi culinare deosebite.

Germania dispune de una dintre cele mai eficiente infrastructuri turistice pentru turism de agrement:14 localități din Germania sunt certificate ca destinații de călătorie sustenabile, peste 1.300 de opțiuni de cazare sunt certificate pentru o vacanță sustenabilă și peste 5.800 unități oferă cazare pentru bicicliști de tipul “Bed & Bike”.

Despre DZT
Organizaţia Germană pentru Turism (DZT) este „asociaţia turistică“ naţională a Germaniei, constituită ca parteneriat public-privat cu sediul central în Frankfurt. DZT dezvoltă şi comunică/sustine strategii şi produse pentru a extinde imaginea pozitivă a destinaţiilor turistice germane în străinătate şi pentru a promova turismul în Germania.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302