Grupul Páva inaugurează Academia de Gastronomie Taste of Transylvania

Grupul Páva inaugurează Academia de Gastronomie Taste of Transylvania
person Horeca
access_time_filled

O școală de gastronomie inspirată de bucătăria din Transilvania este inaugurată de Grupul Páva, la Odorheiu Secuiesc. Aceasta va promova exclusiv folosirea ingredientelor locale, de cea mai bună calitate, rețete tradiționale, grija față de mediu și față de producătorii locali și va avea drept scop principal asigurarea continuității în gastronomia specifică zonei Transilvaniei, dar și încurajarea cooperării între antreprenorii din industria ospitalității cu chefii și echipele din spatele acestora, dar și cu micile ferme de agricultori.

Inițiativa a fost promovată și în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia Zilei Pământului (22 aprilie), care a debutat cu un mesaj din partea lui Trucza Adorján, organizatorul principal al festivalului gastronomic Taste of Transylvania și proprietarul grupului Páva: „Gătim din ceea ce avem!‟

Potrivit fondatorului Trucza Adorján, Academia de Gastronomie Taste of Transylvania își propune un program care să includă cursuri de formare pentru adulți, traininguri pentru cei în căutarea unui hobby, dar și masterclass-uri pentru bucătari. De asemenea, Academia oferă spațiul perfect pentru team buildinguri și evenimente în domeniul gastronomiei.

În cadrul evenimentului de pe 22 aprilie, Trucza Adorján a subliniat ideea că Academia va fi mai mult decât un centru de formare, un loc care va oferi cunoștințe practice, dar și o viziune de carieră în sectorul HoReCa, totul pornind de la integrarea coerentă a valorilor locale. „Nu numai ingredientele, dar și forța de muncă va fi locală”, a declarat acesta.

Primele cursuri ale Academiei vor fi lansate în iunie și vor fi destinate viitorilor ospătari, bucătari, ajutoare de bucătari. Acestea vor fi urmate de organizarea cursurilor WSET, dedicate cunoașterii vinurilor și spirtoaselor. În același timp, organizatorii vor monitoriza constant cerințele pieței pentru a-și extinde portofoliul de cursuri și a dezvolta oferta de traininguri.

O nouă ediție a festivalului gastronomic Taste of Transylvania

Cu ocazia evenimentului a fost dezvăluită și data festivalului gastronomic Taste of Transylvania: a doua ediție va avea loc între 14-17 septembrie 2023, în satul de vacanță Boroș. Festivalul este strâns legat de Ziua Pământului și de inițiativele din jurul ei, deoarece această ediție va fi organizată pornind de la conceptul de low waste, obiectivul principal fiind protejarea mediului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302