La RO-WINE, ediția de primăvară, o zi pentru HoReCa

La RO-WINE, ediția de primăvară, o zi pentru HoReCa
person Horeca
access_time_filled

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania – ediția de primăvară a festivalului dedicat vinurilor premium și superpremium din România – se va desfășura pe 12,13 și 14 mai. Conform tradiției, gazda festivalului RO-WINE va fi Fratelli Studio.


În cadrul evenimentului, peste 1000 de vinuri premium și superpremium din întreaga lume vor fi deschise spre degustare publicului vizitator. Pentru prima dată, această ediție se va desfășura pe parcursul a trei zile, ziua de vineri 12 mai fiind rezervată sectorului HoReCa. La fel ca la fiecare ediție, accesul pentru cei implicați în piața de vinuri sau horeca – somelieri, distribuitori, proprietari de restaurante sau angajații lor etc. – este gratuit, în baza înregistrarii prealabile pe site-ul oficial al evenimentului, www.romaniawinefestival.com.

ICE, Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, va organiza în premieră salonul Gustul Italiei, cu o selecție de specialități gastronomice italiene și vinuri de excepție, inclusiv o selecție de prosecco și una de vinuri bio din diferite regiuni ale Italiei.
O zonă specială va fi dedicată celor peste 40 de crame din Republica Moldova, care își vor prezenta cele mai noi vinuri în premieră pentru piața din România.
De asemenea, alături de numeroși producători autohtoni, vor mai fi prezenți producători din Bulgaria, Grecia, Spania, Argentina, SUA, Franta, Noua Zeelandă.

Vizitatorii RO-Wine vor avea ocazia să deguste o selecție de vinuri spumante și champagne premium de la producători de vin din România și internaționali, importatori și case de champagne, într-un spațiu extins în toate cele trei săli de eveniment.
Un program extins de Masterclass-uri și prezentări se va desfășura pe toată durata evenimentului. Invitați speciali, speakers, autorități în domeniu vor purta vizitatorii printre cele mai frumoase povești ale vinurilor.


RO-WINE a crescut de la o ediție la alta, de la un an la altul, și nu putem decât să ne bucurăm de interesul tot mai mare al producătorilor și iubitorilor de vin. Am ajuns la trei zile de festival, în trei săli, pentru că era singura posibilitate de a ne onora simultan promisiunile față de piața HoReCa și față de iubitorii de vin. Cu mai mult timp și mai mult spațiu la dispoziție, le recomandăm vizitatorilor să se informeze asupra expozanților și a programului de masterclass-uri, să aibă un plan bine definit, pentru că oferta este foarte mare și atractivă și să poată să asculte și să deguste tot”, spun organizatorii festivalului, Marinela Ardelean și Liviu Popescu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302