Investiție de 20 de milioane de euro la Lacu Sărat, în Brăila

Investiție de 20 de milioane de euro la Lacu Sărat, în Brăila
person Horeca
access_time_filled

Omul de afaceri Vasile Dogărescu, proprietarul lanțului de stații de carburant Eldomir, dar și al altor afaceri în domeniul agricol dezvoltate sub același brand, a inaugurat, la începutul lunii iunie, Alma Health & Spa Retreat, un resort premium cu 185 de camere, centru de evenimente și centru de sănătate ultramodern, plajă privată și piscine, situat în stațiunea Lacu Sărat din județul Brăila. Investiția totală a fost de 20 de milioane de euro, iar construcția a durat trei ani și jumătate. Resortul are în acest moment aproximativ 100 de angajați români, majoritatea din Brăila sau din județele limitrofe.


Noul proiect se adresează persoanelor preocupate de wellness & wellbeing, de îmbunătățirea stării de sănătate, dar și celor ce călătoresc în interes de afaceri, sau participă la evenimente.
Întregul concept al resortului include mai multe puncte de interes, printre care hotelul în sine și spațiile de cazare, zona de tratamente și revigorare medicală, zona de conferințe și evenimente, cele 6 restaurante și plaja cu ieșire la Lacu Sărat.

Prețul unei nopți de cazare începe de la 575 lei / noapte cameră dublă cu micul dejun inclus și acces la plaja privată, locul de joacă pentru copii și facilitățile wellness.
Elementul cheie al Alma Health & Spa Retreat este reprezentat de centrul de tratament dispus pe o suprafață de 2500 de mp, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărată și săli de kinetoterapie.

Partea de tratament este completată de zona de wellness ce include piscina interioară cu apă dulce, jacuzzi, saline, saune, Hammam, duș Vichy și camere de terapii și masaj.

Motivația acestui proiect a depășit de mult bariera profitabilității și a business-ului. Alma Health & Spa Retreat este proiectul de suflet al întregii noastre familii și a tuturor colaboratorilor noștri. Pe de o parte, prin acest concept ne-am dorit să reaprindem lumina în stațiunea Lacu Sărat, o zonă cu extrem de mult potențial natural, exploatată din păcate pentru o perioadă prea lungă de timp și fără investiții strategice. Am început acest proiect pornind de la un buget de 12 milioane de euro și am ajuns în punctul final la o investiție totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Îmi doresc ca această investiție să fie un nou punct “zero” pe borna kilometrică a stațiunii Lacu Sărat și să atragă și alți investitori cu viziune. Avem în jur de 100 de colegi, majoritatea din zona județului Brăila sau a orașelor limitrofe și ne dorim să devenim un punct de referință în ospitalitatea românească. Feedback-ul din piață a fost excelent și ne bucură căldura și interesul cu care a fost primit proiectul nostru”, a spus Vasile Dogărescu, proprietar al grupului de companii Eldomir și investitor Alma Health & Spa Retreat.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302