Prima ediție WorldSkills Hotel Reception and Housekeeping din România

Prima ediție WorldSkills Hotel Reception and Housekeeping din România
person Horeca
access_time_filled

Fundația WorldSkills România în parteneriat cu Asociația Profesorilor și Mentorilor din Turism „Edu4Tourism” și Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR) organizează prima ediție a competiției WorldSkills Hotel Reception and Housekeeping din România, ce va avea loc în data de 27 mai, începând cu ora 9.30, la Hotel Vienna House Easy by Wyndham Bucharest Airport, Otopeni.


Evenimentul reprezintă o ocazie de a vedea tineri angrenați să-și etaleze competențele dobândite și să se pună la încercare în raport cu standardele profesionale WorldSkills.
WorldSkills este o mișcare internațională inițiată în 1946, prezentă în 83 de țări, pe toate continentele. În prezent există peste 50 de profesii pentru care WorldSkills organizează competiții mondiale din doi în doi ani și pentru care sunt elaborate și actualizate standarde internaționale.

Concursul presupune două secțiuni: Housekeeping, destinată elevilor claselor a 9-a și a 10-a, care își vor demonstra abilitățile de aranjare profesională a patului hotelier și o secțiune a Recepționerilor de hotel, în care elevii claselor a 11-a vor fi evaluați pe baza a două probe: Front office și Back office, cu subiecte de evaluare precum: rezervarea hotelieră, operații de check in, comunicarea cu oaspeții, asistarea turistică pe parcursul sejurului.


 
În urma selecției, câștigătorii acestei competiții vor avea șansa de a fi recompensați cu premii substanțiale: sejururi de vacanță împreună cu familia, produse textile hoteliere, cărți, vouchere pentru servicii hoteliere, cursuri de gastronomie, bilete la teatru, cosmetice spa etc.

Juriul este format din profesioniști din industria ospitalității, profesori din sistemul universitar și preuniversitar.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302