Radisson Blu Bucureşti lansează inițiativa RESPONSIBLE °COMFORT, continuând investițiile în sustenabilitate

Radisson Blu Bucureşti lansează inițiativa RESPONSIBLE °COMFORT, continuând investițiile în sustenabilitate
person Horeca
access_time_filled

Pe parcursul ultimelor luni, compania a investit în instalarea de echipamente și soluții tehnologice de ultimă generație care permit optimizarea consumului de resurse și energie. Investiția în valoare de 2,1 milioane de euro facilitează adoptarea unor măsuri concrete, în linie cu angajamentele de sustenabilitate ale grupului hotelier, care au ca obiectiv atingerea pragului de emisii zero net până în 2050, la nivel mondial.

Investițiile au vizat instalarea de noi echipamente de refrigerare, performante și mai eficiente din punct de vedere energetic, eficientizarea sistemului de încălzire prin instalarea de boilere super performante și pompe de distribuție, precum și optimizarea sistemului de control al temperaturii în camere și spațiile publice din interiorul complexului hotelier.

Pentru a comunica planul de măsuri implementate, Radisson Blu lansează campania RESPONSIBLE °COMFORT, menită să transmită un mesaj simplu, dar de impact: ”confortul poate fi responsabil”.

Ne continuăm misiunea de a le oferi oaspeților cele mai înalte standarde de calitate, însă știm că ne putem bucura de deplin confort, acționând totodată cu mai mult respect față de resursele planetei. Prin gesturi aparent mici, cu toții putem contribui la un viitor mai bun, mai ales în contextul actual, când acționa în mod responsabil a devenit nu doar o prioritate, ci și o necesitate”, spune Sonja Dive-Dahl, Directorul General al Hotelului Radisson Blu & Park Inn by Radisson Hotel & Residence București.

Noile inițiative vin în completarea planului de acţiuni pe care hotelul le are deja în derulare de mai mult timp, implementat la nivel de Grup. Radisson Blu București a investit, de asemenea, în realizarea unui studiu de fezabilitate pentru instalarea de panouri solare.

În 2022, Radisson Blu a reînnnoit certificarea Green Key, obținută în urmă cu 9 ani, un garant al faptului că își desfășoară activitatea prin respectarea unor criterii stricte în ceea ce privește consumul de apă, energie, managementul deșeurilor, precum și prin respectarea normelor de curățenie și educație în materie de sustenabilitate pentru personal, oaspeți și furnizori.


Radisson Blu este un brand hotelier de lux, care face parte din Radisson Hotel Group, ce include și Radisson Collection, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson și Prizeotel.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302