Revino Gourmet Show, weekend dedicat asocierilor gastronomice premium

Revino Gourmet Show, weekend dedicat asocierilor gastronomice premium
person Horeca
access_time_filled

Artizani din toată țara, dar nu numai, își dau întâlnire în weekend la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, ce va avea loc la Hotelul Novotel de pe Calea Victoriei din Capitală.

În ultimii cinci ani, o serie de producători noi, fie de brânzeturi maturate și specialități din carne, fie de bere și ciocolată artizanale, fie de multe alte produse gastronomice, și-au facut apariția pe plan local. Rețete autohtone, dar și internaționale au fost adaptate și îmbunătățite pentru a fi mai apoi prezentate cunoscătorilor, specialiștilor, dar și publicului larg.

În această toamnă, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, o serie de astfel de branduri artizanale românești, produse în întreaga țară, vor fi prezente în inima Bucureștiului.

Brânzeturi locale maturate, specialități din carne, vinuri, bere artizanală, spirtoase, ciocolată, produse din pește, sosuri și alte delicatese de la peste 45 de expozanți vor putea fi degustate în cele două zile ale evenimentului.

Ideea organizării unui salon gastronomic mi-a venit în 2019, după o experiență de peste 10 ani în lumea vinului, când am început să călătoresc prin țară, dar și prin Europa, pentru a învața despre brânzeturile locale și internaționale. Tot atunci am descoperit noi asocieri care mi-au atras atenția. Fie că vorbim despre specialități din carne, bere artizanală ori alte băuturi, toate acestea, alături de brânzeturi și vinuri, merită degustate și merită aflată povestea din spatele lor și a producătorilor care le-au creat”, spune Alina Iancu, fondator Revino Gourmet, CrameRomania.ro și Revino Bucharest Wine Show.

În ultimii ani, în multe zone ale țării au fost realizate investiții menite să aducă mai aproape de consumator produsele locale premium. Totodată, în această perioadă, au aparut comunități de români curioși și pasionați de gastronomie, care vizitează producătorii la ei acasă, bucurându-se de ce oferă natura și localnicii. Există însă mult loc pentru dezvoltarea și pentru consolidarea relațiilor dintre aceste branduri și consumatori.

Noi, la salonul gastronomic Revino Gourmet Show, dorim să aducem în atenția publicului larg, atât din România, cât și de peste hotare, o parte din aceste experiențe. Doar că ele vor fi disponibile chiar în centrul Capitalei, astfel că oamenii vor putea să cunoască producătorii, dar și să descopere specialități și asocieri noi”, adaugă Alina Iancu.

Revino Gourmet Show iși propune astfel să creeze comunități de oameni care să ducă mai departe povestea gastronomiei românești actuale, poveste scrisă de artizani din toată țara. Evenimentul va fi completat și de asocieri cu produse internaționale. Nu vor lipsi nici lansările de produse în premieră și nici o serie de masterclassuri cu asocieri gastronomice dintre brânzeturi maturate cu bere craft sau cu vinuri spumante.
Toate produsele pot fi degustate, iar o parte dintre acestea pot fi achiziționate de la magazinul special amenajat pentru eveniment.

Organizatori: Revino Romania și CrameRomania.ro

Revino Romania este un proiect care, începând din 2015, promovează vinul românesc și turismul viticol la noi în țară. Din 2019, în completare, proiectul se ocupă și cu promovarea producătorilor locali de brânzeturi și cu organizarea de evenimente ce au ca temă asocierea celor două elemente – brânza și vinul.

CrameRomania.ro a luat naștere în 2014 și este o platformă bilingvă a cramelor locale, a soiurilor autohtone de struguri, completată de hărți viticole și informații utile despre vinuri.

Site oficial eveniment: http://www.gourmetshow.revino.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302