România, în clasamentul celor mai bune țări europene pentru o călătorie cu mașina

România, în clasamentul celor mai bune țări europene pentru o călătorie cu mașina
person Horeca
access_time_filled

Conform site-ului momondo.ro, un motor global de căutare pentru călătorii gestionat de KAYAK, interesul pentru mașinile de închiriat este mai ridicat decât în vara lui 2019 cu, în medie, 162% în Europa. Creșterea drastică a prețului la combustibil, preocuparea pentru schimbările climatice și preferința permanentă pentru intimitate în locul mulțimilor de turiști sunt factori decisivi care au contribuit la tendința de anul acesta. Mulți călători sunt, însă, nehotărâți cu privire la cea mai bună destinație pentru aventura lor de la volan din vara lui 2022.

Inspirați de aceste descoperiri, momondo a realizat un clasament al țărilor care, în 2022, se descoperă cel mai bine într-o călătorie cu mașina. Aceasta este o bază de date dedicată amatorilor de road trip-uri, cu informații specifice pentru fiecare țară, precum prețurile la combustibil, siguranța rutieră, impactul asupra mediului, atracțiile culturale și multe altele. Acest clasament îi ajută pe români să își organizeze călătoria conform așteptărilor și nevoilor lor, dedicându-și astfel concediul doar activităților care îi interesează cu adevărat.

România a obținut un punctaj excelent în ceea ce privește eficiența costurilor în călătoriile cu mașina

Clasamentul a fost realizat în urma analizei a 33 de țări europene, clasificate în funcție de 24 de factori diferiți. Țarile au fost grupate în cinci categorii de călătorii cu mașina în funcție de: costuri, sustenabilitate, camping și aer liber, confort și infrastructură, natură și obiective turistice. Cele mai bine clasate țări pentru cele cinci categorii de road trip-uri sunt: Olanda (sustenabilitate), Serbia (costuri reduse), Franța (camping și aer liber, dar și natură și obiective turistice), Elveția (confort și infrastructură).

România ocupă locul șase în topul celor mai ieftine țări pentru călătoriile cu mașina de anul acesta. Costurile reduse pentru cazări și închirieri auto contribuie la atractivitatea acestei țări în rândul celor interesați de călătorii cu buget redus.

Germania a ocupat locul întâi în clasamentul din 2022, cu punctaje ridicate în ceea ce privește confortul și infrastructura, natura și obiectivele turistice. Germania este un paradis al șoferilor împătimiți, o țară cu o rețea extinsă de drumuri, cu stații de încărcare electrică la tot pasul și cu un număr de accidente rutiere per 100.000 de locuitori mai mic decât majoritatea țărilor de pe listă.

Cele mai bune 10 destinații din Europa în care să călătorești cu mașina în 2022:

*Germania
*Spania
*Lituania
*Cipru
*Franța
*Suedia
*Portugalia
*Estonia
*Italia
*Elveţia

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302