România se alătură World Sushi Cup Japan prin organizarea celei de-a doua ediții a Romanian Sushi Cup

România se alătură World Sushi Cup Japan prin organizarea celei de-a doua ediții a Romanian Sushi Cup
person Horeca
access_time_filled

Aflată deja la a doua ediție, Romanian Sushi Cup 2024 a desemnat cel mai bun sushi chef din România pe care îl va trimite la competiția internațională World Sushi Cup din Tokyo.

În perioada 6-8 iunie 2024, la GastroMetro, 16 de bucătari români au beneficiat de training de specialitate, iar competiția a avut loc în data de 8 iunie, fiind jurizată de unii din cei mai buni sushi chefs din lume: Alon Than (Campionul Mondial la Sushi 2015), Wagner Spadacio (Vicecampion World Cup Sushi Japan 2018), Cătălin Petrescu (Bucătar sef restaurant Rotonda), Junko Kawada (Vicecampion World Cup Sushi Japan 2013), Hirotoshi Ogawa (Președinte al Japonia Sushi Association și al World Sushi Skills Institute), Jorge Dionicio (Bucătar de Sushi 1999), Chef Vladimir Pak Bucătar (cu 1 stea Michelin în Oslo, Medalie de aur la World Sushi Cup 2017, Omakase de sushi japonez Edomae Sushi).

Primul loc a fost câștigat de Vlad Tanasie, care primește un bilet de avion și o săptămână de cazare în valoare de 2000€. Locul doi a fost ocupat de Bogdan Cosma, premiat cu suma de 500 Euro, iar locul trei de Cristi Mălai, premiat cu suma de 300 Euro.

În cadrul acestei competiții, Zaharia Sorin a obtinut Locul I la „Creative Sushi Competition” și locul 3 în clasamentul general. Fratele său, Zaharia Andrei, a fost distins cu premiul special. Iulian Constantin a obținut al doilea Dan în sushi și a primit distincția onorifică de Ambasador al Sushi-ului în România, acordată de Ministerul Agriculturii din Japonia.

World Sushi Cup Japan este un o competiție internațională organizată de All Japan Sushi Association și sponsorizată de Ministerul Japonez de Agricultură, cu scopul de a îmbunătății standardele și de identifica cei mai buni sushi chefs din lume. Participanții sunt aleși în urma unor competiții locale precum Nordic Sushi Cup (Norvegia, Suedia, Danemarca, Finlanda), Championnat de France de Sushi, Poland Sushi Cup, Brazilian Sushi Cup etc.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302