Românii caută în această perioadă city break-uri autohtone și escapade la munte

Românii caută în această perioadă city break-uri autohtone și escapade la munte
person Horeca
access_time_filled

Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 34% dintre rezervările efectuate în septembrie s-au realizat la unități de cazare din orașe mari din România, o dovadă în plus a faptului că city-break-urile sunt la mare căutare în această perioadă.

Conform datelor publicate, există o scădere cu 47% în ceea ce privește numărul înnoptărilor pentru luna septembrie comparativ cu lunile de vară, o tendință firească dată fiind încheierea sezonului estival. Pe de altă parte, Travelminit a înregistrat o creștere a numărului de înnoptări în septembrie 2022, în raport cu aceeași lună din 2021 și 2019 (cu 24% mai multe înnoptări față de 2021 și cu 44% mai multe înnoptări față de 2019).

Românii caută în această perioadă city break-uri în țară și escapade la munte. În luna septembrie, 34% din numărul total al rezervărilor s-au realizat la cazări din marile orașe, 25% dintre rezervări s-au efectuat la munte, iar 21% dintre rezervări au fost în stațiunile balneoclimaterice, cifre care indică faptul că acestea sunt destinațiile de interes pentru turiștii care își doresc sejururi de toamnă.

De asemenea, în topul celor mai căutate orașe pentru acest sezon figurează Brașov, București, Predeal, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Sovata, Sinaia, Timișoara și Poiana Brașov, astfel că este de așteptat ca aceste destinații să se aglomereze semnificativ în următoarea perioadă, mai ales că se apropie și prima vacanță a elevilor, între 22 și 30 octombrie.

În ceea ce privește prețurile, așa cum era de așteptat, în luna septembrie a fost înregistrată o creștere de 17%. De exemplu, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este acum de 254 de lei, în timp ce, în 2021, prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 216 lei.

Despre Travelminit by Szallas Group:

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit jucător pe piața rezervărilor hoteliere din România încă din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302