Vinul românesc câștigă 71 de medalii la competiția internațională MUNDUS VINI

Vinul românesc câștigă 71 de medalii la competiția internațională MUNDUS VINI
person Horeca
access_time_filled

Sesiunea de primăvară a concursului internațional de vin MUNDUS VINI Grand International Wine Award, desfășurată în luna februarie în Germania, a adus vinurilor românești un total de 71 de medalii, între care 46 de aur și 25 de argint. Producătorii români au înscris în competiție 183 de etichete de vin. Aceste recunoașteri au plasat România pe locul 11 dintr-un total de 42 de țări participante.


Printre cele 16 crame românești premiate se numără Jidvei, cu 6 medalii de aur și 5 de argint, Crama Gîrboiu, cu 9 medalii de aur și una de argint, Cramele Recaș, cu 3 medalii de aur și 7 de argint, Vintruvian Estates cu 5 medalii de aur și SERVE, cu 3 medalii de aur.
În total, la această sesiune de degustare, au fost înscrise 7.430 de probe și au fost premiate 2.974 de vinuri, dintre care 1.727 au obținut medalii de aur.
La acest concurs, expertul internațional în vinuri Marinela Ardelean a jurizat în calitate de președinte de comisie, fiind pentru al 5-lea an consecutiv în această postură, din cei 10 ani de când face parte din juriul competiției.


„Aceste medalii sunt un motiv de bucurie pentru întreaga noastră industrie și mă bucur că producătorii premiați vor avea un argument suplimentar în comunicarea vinurilor lor la viitoarele târguri de profil precum Prowein, Vinitaly sau RO-Wine. Îmi doresc ca la sesiunea de vară a MUNDUS VINI să avem și mai multe vinuri românești, cu atât mai mult cu cât unii producători, deși nu au înscris multe vinuri în concurs, au primit doar medalii de aur. După cele două sesiuni ale concursului, este clar că vom depăși totalul de medalii din 2023, când am avut o prestație onorabilă, însă una care ne-a păstrat în eșalon cu Austria, Africa de Sud și Cehia, încă departe de Georgia, Franța sau Portugalia”, a spus Marinela Ardelean, fondatoare a platformei Wines of Romania. Producătorii de vin din România, medaliați la sesiunea de primăvară a MUNDUS VINI:

 1. Jidvei – 6 medalii de aur, 5 argint
 2. Crama Gîrboiu – 9 medalii de aur, 1 medalie de argint
 3. Cramele Recaș – 3 medalii de aur, 7 de argint (trei probe introduse în concurs de către distribuitor)
 4. Vintruvian Estates – 5 medalii de aur
 5. Crama Ceptura – 3 medalii de aur, 2 de argint
 6. Carl Reh Winery – 2 medalii de aur, 3 de argint
 7. Domeniile Franco-Române – 3 medalii de aur, 1 de argint
 8. SERVE – 3 medalii de aur
 9. Apcovin (Tata și Fiul) – 3 medalii de aur
 10. Strunga Winery / PFA Stegariu Florin – 2 medalii de aur, 1 de argint
 11. Domeniile Averești – 3 medalii de argint
 12. Unicom Production (Davino) – 2 medalii de aur
 13. Rasova – 2 medalii de aur
 14. Corcova – 2 medalii de aur
 15. Budureasca – 2 medalii de argint
 16. Viti-Pomicola Sâmburești – 1 medalie de aur

Despre Wines of Romania
Platforma WinesOfRomania.com este un proiect 100% privat, puternic ancorat în dezvoltarea sustenabilă a succesului local și internațional al vinului românesc. Fondată de Marinela Ardelean, expert în vin și co-organizator al festivalului RO-WINE, platforma Wines of Romania reprezintă un univers digital dedicat vinurilor autohtone, iubitorilor de vin, achizitorilor, producătorilor și investitorilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302