Adoptarea unei noi Legi a turismului, una din prioritățile ministrului Mihai Tudose

Adoptarea unei noi Legi a turismului, una din prioritățile ministrului Mihai Tudose
person Horeca
access_time_filled

prioritatiturismmihaitudoseMinistrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose s-a întâlnit marți, 13 ianuarie a.c., cu reprezentanții asociațiilor patronale din industria de turism, se precizează într-un comunicat al Ministerului.

În cadrul discuțiilor, Ministrul Mihai Tudose le-a declarat celor prezenți că una dintre prioritățile mandatului său o reprezintă adoptarea unei noi Legi a turismului care să permită o mai bună reglementare a sectorului, în sensul creșterii calității serviciilor turistice din țara noastră și o mai bună promovare a industriei pe piețele externe. În acest sens, a fost agreat un calendar de lucru cu membrii asociațiilor reprezentative din industria de turism, astfel încât, până la data de 15 februarie a.c., să fie definitivată forma proiectului de lege care va fi supusă dezbaterii publice.

La rândul lor, reprezentanții asociațiilor patronale din turism, i-au solicitat Ministrului Economiei, Comerțului și Turismului continuarea programelor de promovare existente care s-au dovedit eficiente și consultarea prealabilă cu mediul de afaceri în elaborarea noilor strategii care vor reglementa acestor sector. „Continuăm ceea ce este bun în materie de programe de promovare a turismului dar doresc să implementăm noi forme de sprijin pentru această industrie, astfel încât să crească ponderea acestui sector în Produsul Intern Brut al României”, le-a declarat celor prezenți, Ministrul Mihai Tudose.

Cu aceeași ocazie, Secretarul de Stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Bogdan Pandelică le-a prezentat participanților la discuție avantajele și beneficiile înființării Institutului Român de Comerț Exterior pentru promovarea turismului, acesta oferind sprijin pentru participarea la târguri și expoziții internaționale de profil dar și o mai bună reprezentare a intereselor operatorilor de turism din țara noastră pe piețele externe, prin structura de reprezentanți comerciali ai Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.

La întâlnire au participat: Lucia Nora Morariu – președinte ANAT, Liviu Moraru – secretar general ANAT, Corina Martin – președinte Asociația de Promovare Litoral – Delta Dunării și vicepreședinte ANAT, Mohammad Murad – președinte Federația Patronatelor din Turismul Românesc, Radu Enache – președinte Federația Industriei Hoteliere din România, Maria Stoian – președinte fondator A.N.T.R.E.C. România, Nicu Rădulescu – Organizația Patronală a Turismului Balnear din România.

Sursă foto: www.enfocussolutions.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302