Record în turismul elen: 21,5 milioane vizitatori în 2014. Prognoza pentru 2015, pozitivă

Record în turismul elen: 21,5 milioane vizitatori în 2014. Prognoza pentru 2015, pozitivă
person Horeca
access_time_filled

recordturismelenDupă numărul record de 21.5 milioane vizitatori înregistrat de turismul elen în 2014, operatorii de turism din Grecia estimează depășirea obiectivelor și în 2015. Perspectivele pentru turismul grec în 2015 rămân pozitive în ciuda unui climat de incertitudine în rândul opiniei publice cu privire la Grecia, creat de o mare parte a mass-mediei internaționale care reflectă alegerile din 25 ianuarie, susține președintele Asociației companiilor din turism din Grecia (SETE), Andraes Andreadis.

„Odată cu creșterea calității produselor și serviciilor noastre, dar și datorită prețurilor competitive care au fost îmbunătățite de recentele devalorizări ale monedei euro și de scăderea prețurilor la petrol, suntem încrezători că vom fi într-o poziție de a atinge și chiar depăși țintele noastre în 2015”, a declarat Andraes Andreadis, citat de presa elenă.

Președintele SETE a subliniat că relaxarea pre-rezervărilor spre sfârșitul lunii decembrie – în mare parte datorită temerilor legate de ieșirea Greciei din zona euro – a fost compensată de știri pozitive referitoare la o creștere a capacității de zbor planificată pentru 2015 comparativ cu anul precedent, pentru majoritatea destinaților din Grecia, precum și a știrilor despre un proces electoral pașnic.

Acesta a adăugat că scăderea numărului de vizitatori din Rusia anul trecut, cu mai puțin de 10%, nu a împiedicat Grecia să primească un număr record de 21.5 milioane de vizitatori în 2014  (în creștere cu 20 de procente comparativ cu 2013), la care se adaugă încă 2.5 milioane sosiri de pe navele de croazieră.

„Preconizăm, prin urmare, că țara noastră se va poziționa din nou confortabil în primele 15 destinații turistice ale lumii, așa cum sunt măsurate de Organizația Mondială a Turismului”, a declarat președintele SETE. 

Sursa: www.news.gtp.gr

Sursă foto: www.west-crete.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302