Agențiile de turism cer din nou sprijinul Guvernului. “Industria nu mai produce niciun fel de venituri din luna martie, dar spre deosebire de alte sectoare, volumul de muncă este mult mai mare faţă de o perioadă normală”

Agențiile de turism cer din nou sprijinul Guvernului. “Industria nu mai produce niciun fel de venituri din luna martie, dar spre deosebire de alte sectoare, volumul de muncă este mult mai mare faţă de o perioadă normală”
person Horeca
access_time_filled

Industria agențiilor de turism nu mai produce niciun fel de venituri din luna martie 2020, dar spre deosebire de alte sectoare, volumul de muncă este mult mai mare față de o perioadă normală, această situație producând efecte negative în lanț atât la nivelul consumatorilor, al turiștilor, cât și asupra celor peste 10.000 de angajați din agențiile de turism, subliniază operatorii din turismul autohton, într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului.

Odată cu apariția epidemiei Covid-19 și cu instituirea măsurilor de siguranță sanitară, din cadrul stării de urgență și, ulterior, al stării de alertă, activitatea din domeniul turismului a încetat aproape complet, iar cetățenii români care au cumpărat pachete de servicii turistice s-au regăsit în imposibilitatea de a mai efectua sejururile contractate. în acest condiții, operatorii de turism din România și-au continuat activitatea, inclusiv de la distanță, astfel încât consumatorii să fie informați cu privire la evoluții și să poată beneficia de soluții privind reprogramarea sejururilor și alte beneficii, în compensare.

agentiiturism

Operatorii de turism din România trebuie susținuți pentru a face față acestor vicisitudini, atât în interesul cetățenilor români pe care îi deservim, cât și pentru a asigura supraviețuirea operatorilor din România în fața competitorilor din alte țări.” se arată È‹n scrisoarea È‹naintată Premierului Ludovic Orban.

Agențiile de turism din România se văd nevoite să apeleze la intervenția statului È‹n vederea găsirii unor soluții viabile pe termen scurt și mediu, È‹n perspectiva relansării activității turistice și a asigurării vacanțelor dorite de români.

Mai batem o dată la poarta Guvernului României, cu steagul păcii și cu speranța că solicitările noastre vor fi ascultate. Ne arătăm deschiderea de a conlucra cu autoritățile pentru găsirea unor scheme de suport și a unui cadru legistlativ adecvat.” declară reprezentantul Asociației Lucrătorilor È‹n Turism.

Lipsa unei minime predictibilități și contextul actual incert, determină afacerile din turism să ia măsuri drastice, pe care nu și le doresc și care au efecte semnificative atât asupra clientului final, cât și al angajaților și È‹n final a posibilității românilor de a beneficia de vacanțe, după trecerea momentelor dificile ale epidemiei.

Ne dorim ca È‹mpreună cu autoritățile competente să salvăm turismul, să salvăm vacanțelor românilor și fiecare să se poată bucura de normalitate, prin responsabilitate È‹n vacanță.”, se mai arată È‹n comunicatul operatorilor din turism.

în concluzie, semnatarii acestei scrisori* È‹și arată deplina deschidere pentru realizarea unui parteneriat al speranței cu Guvernul României, prin care acesta să furnizeze suportul necesar pentru sectorul turismului iar, la rândul lor, beneficiarii acestui sprijin să semnaleze deschiderea Guvernului și înțelegerea de către acesta a necesităților cetățenilor care au contractat sau doresc să contracteze pachete de servicii turistice.

*Semnatarii acestei inițiative sunt: Asociația Lucrătorilor È‹n Turism “Infotripiști”, Patronatul Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (A.N.A.T.), BJR Vacanțe, Christian Tour, Holiday Office, Travel Brands și TUI TravelCenter.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302