ANAT susține demersul ANT de închidere a agenţiilor care nu deţin poliţă de asigurare

ANAT susține demersul ANT de închidere a agenţiilor care nu deţin poliţă de asigurare
person Horeca
access_time_filled

anatsiglaAsociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) anunță că susține Autoritatea Națională pentru Turism în demersul de verificare și închidere a agențiilor de turism care nu dețin poliță de asigurare.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) apreciază că decizia Autorității Naționale pentru Turism (ANT) de retragere a licențelor deținute de agenții de turism care nu aveau poliță de asigurare în caz de insolvabilitate, insolvență sau faliment întărește disciplina privind comercializarea pachetelor turistice și protejează persoanele fizice și juridice care contractează pachete turistice”, se arată într-un comunicat.

în lista anunțată de ANT pe 4 octombrie 2016 nu se află numai agenții de turism care funcționau fără să dețină o poliță de asigurare valabilă. Pentru o mare parte din cele care figurează în listă licența a fost radiată la cerere, în 2016, pentru că și-au oprit activitatea sau si-au schimbat sediul în ultimii șase ani.

în evidențele ANT există în prezent peste 1.800 de agenții de turism active, care respectă principalele condiții de funcționare: dețin o poliță de asigurare valabilă, licență emisă de ANT și brevet de turism pentru manager. Lista agențiilor de turism care funcționează legal se află pe pagina de internet a ANT (http://turism.gov.ro/web/autorizare-turism/).

ANAT susține ANT în acțiunile de eliminare din piață a companiilor care nu respectă legea și care reprezintă un pericol pentru toți cei care le cumpără pachetele turistice. După măsura luată de ANT știm dimensiunea pieței: 1.854 de agenții de turism funcționează legal. Acțiunea ANT este prima etapă din suita de măsuri pe care instituția le va lua pentru ca banii turiștilor să fie în totalitate asigurați. Urmează o serie de acte normative în acest sens, în conformitate cu directivele europene referitoare la asigurarea pachetelor de călătorie. Totul în favoarea turistului și pentru turist!”, declară Alin Burcea, președintele ANAT.

ANAT îndeamnă turiștii să efectueze constant o verificare a agenției de turism de la care intenționează să cumpere un pachet turistic, căutând pe pagina de internet a acesteia sau la sediu existența poliței aflate în termenul de valabilitate, a licenței de funcționare și a brevetului de turism al managerului, precum și pe pagina de internet a Autorității. Prin decizia Consiliului Director, odată cu schimbarea paginii de internet a asociației, polița de asigurare va fi postată și pe www.anat.ro. în sprijinul agențiilor membre care își reînnoiesc polița, ANAT va urmări actualizarea informațiilor și pe site-ul ANT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302