Creșteri în turismul internațional

Creșteri în turismul internațional
person Horeca
access_time_filled

cresteriinturismPrima jumătate a anului 2016 a adus creșteri în turismul internațional. Sosirile turistice internaționale au crescut la nivel global cu 4% în primele 6 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Organizației Mondiale a Turismului, destinațiile din întreaga lume au primit 561 milioane de turiști internaționali (vizitatori peste noapte), cu 21 milioane mai mulți turiști decât în aceeași perioadă din 2015.

Prima jumătate a anului însumează de regulă circa 46% din totalul sosirilor internaționale înregistrate într-un an. Potrivit UNWTO, perspectivele pentru a doua jumătate a anului sunt în general optimiste.

Taleb Rifai, secretarul general al Organizației, a declarat că turismul s-a dovedit a fi, încă o dată, unul dintre cele mai rezistente sectoare la nivel mondial, dar a subliniat că siguranța și securitatea sunt piloni principali pe care se sprijină dezvoltarea turismului și că “trebuie să întărim acțiunile noastre comune pentru a construi un cadru de călătorii dominat de siguranță și securitate”.

Creșterile pe regiuni

în ceea ce privește creșterile pe regiuni înregistrate în primul semestru al acestui an, regiunea Asia Pacific a primit cu 9% mai multe sosiri internaționale, aceasta fiind regiunea cu cea mai mare creștere dintre toate regiunile lumii. în Americi, sosirile internaționale au crescut cu 4%, creșterea fiind condusă de America Centrală și de Sud.

Europa, cu o creștere de doar 3%, a arătat rezultate mixte, cu creșteri solide în multe destinații echilibrate de rezultate mai slabe în alte regiuni. Europa de Nord și Europa Centrală și de Est au înregistrat fiecare o creștere de 5% a sosirilor internaționale. Deși multe destinații au înregistrat rezultate pozitive, creșterile în Europa de Vest (+1%) și Europa de Sud / mediteraneană (+2%) au fost lente.

Africa a înregistrat o creștere de 5%, în timp ce Africa de Nord continuă să raporteze rezultate slabe.  Datele limitate pentru Orientul Mijlociu indică o scădere estimată la 9% a sosirilor internaționale în primele 6 luni, deși rezultatele variază de la destinație la destinație.

Cererea pentru călătorii internaționale variază în rândul piețelor sursă

China, piața sursă principală, continuă să raporteze o creștere de două cifre a cheltuilelor pe călătorii internaționale (+20% în primul semestru din 2016). SUA, a doua cea mai mare piață din lume, și-a crescut cheltuielile aferente călătoriilor în străinătate cu 8%  în prima jumătate a anului). A 3-a cea mai mare piață, Germania, a raportat o creștere de 4% a cheltuielilor până în luna iulie.

Alte piețe care au arătat o cerere robustă pentru călătorii internaționale în prima jumătate a acestui an au fost Spania (+20%), Norvegia (+11%), Australia (+10%) și Japonia (+6%). între timp, cheltuielile din Federația Rusă și Brazilia continuă să fie slabe, reflectând constrângerile economice și deprecierile monedelor în ambele piețe.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302