ANT anunță retragerea licențelor de turism pentru mai multe agenții de turism

ANT anunță retragerea licențelor de turism pentru mai multe agenții de turism
person Horeca
access_time_filled

retragerelicenteturismAutoritatea Națională pentru Turism anunță public retragerea, în vederea radierii din oficiu, a licențelor de turism emise operatorilor economici care nu au prezentat polița valabilă de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism, din următoarele considerente:

1. Potrivit art. 10 alin. (5) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare, “este interzisă desfășurarea de activități turistice specifice agențiilor de turism de către operatorii economici cu licența de turism expirată sau fără deținerea poliței valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism”.

2. Potrivit art. 14 alin. (1) lit. a). din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare,  ”licența de turism și anexa la aceasta se retrag de către personalul cu atribuții de control din cadrul autorității administrației publice centrale responsabile în domeniul turismului, în cazul ofertării, comercializării  serviciilor/pachetelor de servicii turistice fără respectarea reglementărilor legale în vigoare”.

3. Lista agențiilor de turism care nu au făcut dovada deținerii poliței valabile de asigurare privind asigurarea rambursării cheltuielilor de repatriere și/sau a sumelor achitate de turiști pentru achiziționarea serviciilor/pachetelor de servicii turistice, în cazul insolvabilității sau a falimentului agenției de turism, precum și cuprinsul primei notificări de intrare în legalitate (nr. 466/24.03.2016) au fost făcute publice pe site-ul www.turism.gov.ro (în perioada martie – septembrie 2016).

4. Direcția Generală Control și Autorizare Turism din cadrul Autorității Naționale pentru Turism a notificat pentru a doua oară toți operatorii economici care nu au făcut dovada poliței de asigurare valabile, prin scrisoare personalizată recomandată – cu nr. 1386/23.08.2016 și prin publicarea (la aceeași dată) a conținutului notificării și a listei agențiilor de turism notificate.

5. Măsura de retragere în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism emise operatorilor economici în cauză, asigură întărirea disciplinei privind comercializarea pachetelor de servicii turistice și totodată protecție persoanelor fizice și juridice contractante.

în concluzie, lista agențiilor de turism pentru care s-a procedat la retragerea în vederea radierii din oficiu a licențelor de turism acordate se publică pe site-ul www.turism.gov.ro odată cu prezenta notă de informare. De la data publicării, operatorii economici care figurează în listă, nu mai pot desfășura activități specifice agențiilor de turism, conform prevederilor art. 14 alin. (3), lit. a) și b) din H.G. nr. 1267/2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licențelor și brevetelor de turism, cu modificările și completările ulterioare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302