ANT continuă acțiunile de control și autorizare

ANT continuă acțiunile de control și autorizare
person Horeca
access_time_filled

controaleturismAutoritatea Națională pentru Turism (ANT), prin Direcția Generală Control și Autorizare Turism, continuă acțiunile de control și autorizare la structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, precum și la agențiile de turism.

În perioada 1-31 iulie 2013, inspectorii ANT au efectuat 256 de acțiuni de control în municipiul București și în județele Constanța, Vrancea, Vâlcea, Brăila, Brașov, Ialomița și Buzău, informează ANT.

Au fost verificate peste 140 unități de cazare, peste 140 de unități de alimentație publică și 109 agenții de turism. În urma controalelor au fost aplicate 47 de amenzi contravenționale în valoare totală de aproximativ 950 mii lei, 61 de sancțiuni cu avertisment și au fost retrase două certificate de clasificare.

Cele mai multe deficiențe înregistrate de inspectorii ANT au constat în neasigurarea funcționării la categoria și tipul de structură de primire menționată în certificatul de clasificare și nerespectarea obligației de completare a fișelor de anunțare a sosirii și plecării turiștilor.

În cazul agențiilor de turism, neregulile constatate se referă la funcționarea acestora fără a deține poliță de asigurare sau cu licența de turism expirată, precum și nerespectarea de către agenție a contractului cadru încheiat cu turiștii.

În luna iulie, inspectorii ANT au efectuat și verificări la fața locului, în vederea clasificării structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică. S-au întocmit 86 note de clasificare și 90 de note de autorizare a plajelor, peste 600 de certificate de clasificare structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare și alimentație publică, peste 250 de autorizații provizorii de funcționare, 121 licențe de turism, peste 700 brevete de turism, 87 atestate și ecusoane de ghid de turism, 56 de avize de specialitate pentru construcții în domeniul turismului și 84 autorizații de plajă.

Autoritatea Națională pentru Turism va continua să verifice toate structurile de cazare și alimentație, atât pe cele care s-au autoclasificat până în martie 2013 pe baza declarației pe proprie răspundere, precum și pe cele care au solicitat clasificarea, conform normelor aflate în vigoare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302