Birourile de promovare externă ale României vor fi redeschise

Birourile de promovare externă ale României vor fi redeschise
person Horeca
access_time_filled

promovareromaniaMinistrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat finalizarea procedurii de modificare a HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, reînființarea birourilor de promovare externă ale României.

Noul proiect de act normativ prevede înființarea a 20 de reprezentanțe externe în cele mai importante piețe pentru turismul românesc.

Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinație turistică majoră pe plan internațional. Astfel, proiectul prevede un număr de 40 de atașați în turism care vor lucra în străinătate.

Rolul reprezentanțelor externe va fi acela de a stimula fluxul turiștilor străini către România, de a facilita și de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ține legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinația în rândul specialiștilor și al turiștilor prin intermediul activităților derulate.

Decizia din de a închide pur și simplu birourile din cauza incapacității de a le gestiona în mod eficient este reparată, practic, prin acest proiect legislativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea atașaților în turism și de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu piețele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai pot tolera”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

în plus, proiectul prevede și înființarea a 5 noi reprezentanțe teritoriale interne, la București, Suceava, Harghita, Sibiu, Bistrița-Năsăud. în prezent, în cadrul Serviciului Turism Intern funcționează 12 reprezentanțe teritoriale. Odată cu înființarea celor 5 reprezentanțe noi, vor fi acoperite toate regiunile turistice ale țării, se arată într-un comunicat al Ministerului de resort.

Proiectul poate fi consultat accesând link-ul următor: http://turism.gov.ro/web/2018/06/25/proiect-de-act-normativ-15/

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302