Branimir Botev: Bulgaria a înregistrat o creștere de 5,8% a numărului de turiști

Branimir Botev: Bulgaria a înregistrat o creștere de 5,8% a numărului de turiști
person Horeca
access_time_filled

turistibulgaria2013Bulgaria a înregistrat până în prezent, în anul 2013, o creștere de 5,8% a numărului de turiști, potrivit lui Branimir Botev, Ministrul adjunct al Economiei, Energiei și Turismului, transmite agenția bulgară de presă Novinite.

În termeni de creștere financiară, aceasta este de 3,5%, care, comparată cu așteptările privind creșterea economiei per total, arată că turismul se dezvoltă de două ori mai rapid, a subliniat Botev.

Piețele țintă, care formează fluxul principal de turiști sosiți în Bulgaria, și-au crescut de asemenea cota, cea mai semnificativă creștere fiind a numărului de turiști ruși, peste 15,5%.

Botev a subliniat că această creștere este estimată pe baza vizelor eliberate și a datelor privind intrările de la frontiere, însă majoritatea cetățenilor ruși care vizitează Bulgaria au vize Schengen cu intrări multiple, unii dintre ei au probabil proprietăți în Bulgaria, iar sistemul statistic nu ia în considerare acest aspect.

Sursa: www.novinite.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302