Facilitarea vizelor poate crea 2,6 milioane de noi locuri de muncă în economiile APEC

Facilitarea vizelor poate crea 2,6 milioane de noi locuri de muncă în economiile APEC
person Horeca
access_time_filled

facilitarevizeAPECUn nou raport efectuat de Organizația Mondială a Turismului și World Travel&Tourism Council arată că facilitarea vizelor ar putea crea până la 2,6 milioane de noi locuri de muncă în economiile APEC, până în anul 2016.

Raportul „Impactul facilitării vizelor în economiile APEC” indică faptul că deși a existat o colaborare de succes și o evoluție pozitivă în ceea ce privește facilitarea vizelor în regiunea APEC, inclusiv abordările progresive pentru a implementa noi politici de eliberare a vizelor, 21% dintre turiștii internaționali așteptați să sosească în țările APEC în perioada 2014-2016 vor fi nevoiți să obțină o viză tradițională, înainte să poată călători sub politicile actuale de vize.

Facilitarea vizelor pentru acești turiști ar putea crea 2,6 milioane de locuri de muncă în plus în economiile APEC, până în anul 2016, și încă 89 miliarde de dolari ameriani în veniturile turismului internațional, se arată într-un comunicat al WTTC.

„Raportul arată clar faptul că a face din facilitarea vizelor o prioritate națională se poate traduce în beneficii socio-economice semnificative în termeni de venituri și locuri de muncă, generate de creșterea cererii turistice”, a declarat secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

Încurajarea libertății de a călători este o prioritate cheie strategică pentru World Travel&Tourism Council. Este un pas simplu pentru guverne, prin care se crează noi locuri de muncă, creștere economică și beneficii sociale nemăsurabile. Acest raport dezvăluie pentru prima dată oportunitățile concrete pe care le aduce facilitarea vizelor economiilor APEC și cere totodată ca acest aspect să fie luat în serios de guvernele din regiune„, a declarat David Scowsill, President & CEO, WTTC.

Cooperarea Economică Asia-Pacific (APEC) este un forum al unui grup format din 21 de țări care au ieșire la Oceanul Pacific, care reprezintă aproximativ 60% din economia mondială. Èšările membrie APEC sunt: Australia, Brunei, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, Statele Unite, Filipine, Hong Kong, Indonezia, Japonia, Malayezia, Mexic, Noua Zeelandă, Papua Noua Guinee, Peru, Rusia, Singapore, Taiwan, Thailanda și Vietnam.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302