Bulgaria țintește peste 12 milioane de turiști până în 2030

Bulgaria țintește peste 12 milioane de turiști până în 2030
person Horeca
access_time_filled

strategieturismbulgariaBulgaria a înregistrat până în prezent venituri din turism de peste 3 miliarde de euro în anul 2013, acest sector asigurând 13,6% din PIB-ul țării, a declarat Branimir Botev, ministrul adjunct al Economiei și Energiei, transmite agenția Novinite. 

Într-un interviu acordat duminică, 3 noiembrie, la un post de televiziune bulgar, Botev a declarat că 60% din fluxul turistic al Bulgariei pentru 2014 este deja garantat prin contracte. Acest a explicat că Ministerul Economiei și Energiei a dezvoltat o strategie pentru industria turistică până în 2030.

„Bulgaria se așteaptă la peste 9 milioane de turiști până în 2020 și peste 12 milioane până în 2030. Avem nevoie de infrastructură în acest scop. Bulgaria are oportunități unice de dezvoltare. Aproximativ 400.000 de schiori vin în Bulgaria an de an și avem potențialul de a găzdui mai mult de 1,5 milioane. Schiorii lasă mai mulți bani decât cei care aleg vacanța la mare. Și mai mult, 274 de milioane de litri de ape minerale curg sub pământ într-o singură zi. Aceste resurse prețioase trebuie să fie utilizate la maxim”, a afirmat Branimir Botev.

În ceea ce privește problema faimosului logo al turismului bulgăresc, care s-a confruntat cu dezaprobarea publicului larg, inclusiv a Uniunii Artiștilor Plastici din Bulgaria, ministrul adjunct a spus că firma specializată, care a primit 1,6 milioane de leva pentru a pregăti noua campanie de branding a Bulgariei, inclusiv logo-ul și sloganul, va fi obligată să ofere o alternativă de logo în maxim trei luni, altfel fiind nevoit să returneze banii.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302