Ce orașe din străinătate preferă turiștii români de Revelion

Ce orașe din străinătate preferă turiștii români de Revelion
person Horeca
access_time_filled

destinatiirevelion2014Roma, Viena și Paris conduc în topul orașelor din străinătate care atrag turiști români în perioada Revelionului, fiind urmate de Istanbul și Barcelona, potrivit unui studiu al portalului de turism Vola.ro. Printre destinațiile din afara țării preferate de români în acest an se mai numără, alături de Lisabona și Dubai, și Praga, Milano și Berlin.

Perioada medie a unui sejur de Revelion este de 4 nopți, iar tariful mediu este 450 euro/persoană/sejur. Cu aceste tarife, o scurtă vacanță în străinătate devine, în perioada sărbătorilor de iarnă, comparabilă ca preț sau chiar mai ieftină decât în multe dintre stațiunile montane românești.

Roma conduce în topul preferințelor pentru că este o destinație ieftină, atât datorită curselor low cost, cât și a tarifelor accesibile practicate de hoteluri. Viena este preferată atât pentru orașul în sine, cât și pentru reducerile pe care le fac magazinele în acea perioadă. Parisul este în top în orice perioadă a anului, iar Istanbulul este o destinație destul de ieftină. O destinație nouă pentru 2013 este Dubai, pentru care Vola.ro a lansat pachete odată cu deschiderea acestei rute de către Wizzair și care a intrat în top 10 anul acesta.

Cred că vom asista la o creștere a vacanțelor externe de Revelion în următorii ani. Mulți dintre clienții noștri văd această perioadă ca un moment bun de a pleca într-o vacanță scurtă într-un oraș european. Datorită rețelei extinse de rute ale companiilor low cost și continuării acestei extinderi, din ce în ce mai mulți turiști vor prefera vacanțele de tip City Break, deoarece nu necesită folosirea multor zile de concediu, iar prețul atractiv al acestor pachete nu va afecta drastic bugetul turiștilor. Observăm că din ce în ce mai mulți clienți preferă vacanțe scurte și mai frecvente în detrimentul unor vacanțe lungi„, a declarat Daniel Truică, Managing Partner si fondator Vola.ro.

Turiștii români aleg pentru petrecerea Revelionului hoteluri de 3 stele din străinătate, care sunt urmate ca pondere de cele de 4 stele.

Cei care aleg un Revelion într-un oraș din străinătate sunt în general tineri, cu vârste între 27 și 37 de ani, cu venituri medii și peste medie și care preferă călătoriile mai scurte în mari orașe europene datorită timpului limitat de concediu pe care îl au.

„Turiștii români care preferă vacanțele de tip City Break sunt foarte informați. Se documentează temeinic înainte de călătorie, sunt foarte activi pe rețele sociale și sunt foarte deschiși la a ne furniza review-uri pentru hotelurile unde au stat, informații despre călătoria în sine și sugestii despre cum ar trebui să ne îmbunătățim produsele”, a mai declarat Daniel Truică.

Agenția de turism online Vola.ro a devenit în luna octombrie, pentru al treilea an consecutiv, compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce în ultimii cinci ani și-a majorat veniturile de peste 57 de ori, ajungând la 92,8 milioane de lei în 2012.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302