Comisia Europeană solicită operatorilor de turism să promoveze numărul 112

Comisia Europeană solicită operatorilor de turism să promoveze numărul 112
person Horeca
access_time_filled

Comisia Europeană și Asociația europeană a agențiilor de voiaj și a operatorilor de turism (ECTAA) solicită operatorilor de turism și agențiilor de voiaj să promoveze numărul paneuropean pentru apeluri de urgență „112” pe site-urile lor web, pe biletele electronice și la principalele destinații turistice.

numartelefon112

„Societățile de transport își aduc deja contribuția la sensibilizarea populației, este acum rândul operatorilor de turism și al agențiilor de voiaj să intervină și să facă cunoscut numărul pentru apeluri de urgență. Cetățenii europeni trebuie să știe că pot apela acest număr pentru a primi ajutor, oriunde s-ar afla în UE.”, a declarat Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene și responsabilă cu agenda digitală.

Președinte ECTAA, Boris Zgomba, a declarat la rândul său: „ECTAA sprijină campania inițiată de Comisie pentru popularizarea numărului de urgență 112. Ne bucurăm să fim asociați acestei campanii, deoarece un număr unic pentru apeluri de urgență aplicabil în întreaga UE prezintă mari avantaje pentru călători – clienții noștri ” care probabil nu cunosc numărul local care trebuie apelat în caz de urgență atunci când călătoresc în afara țării de origine.”

Cunoașterea numărului 112 ajută persoanele aflate în dificultate. De exemplu, un grup de cercetași belgieni s-a rătăcit în pădure în zona satului Ghioroc din România. Unul dintre ei cunoștea numărul și a apelat de urgență la 112. Operatorul de urgență a stabilit locul exact unde se afla grupul și a alertat agențiile de intervenție, care i-au găsit. Un membru al grupului a suferit un șoc hipotermic, însă, datorită reacției prompte, pacientul a fost salvat.

apeleaza112

112 este numărul european unic pentru apeluri de urgență la care se poate suna gratuit de pe telefoane fixe sau mobile pretutindeni în UE. 112 pune apelanții în legătură cu serviciile de urgență relevante (poliția locală, pompierii sau serviciile medicale) și le permite să vorbească cu un operator în mai multe limbi europene. Serviciul este disponibil 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână. Numărul 112 este acum operațional în toate statele membre ale UE, pe lângă numerele pentru apeluri de urgență existente la nivel național (precum 999 sau 110).

Danemarca, Finlanda, Malta, Èšările de Jos, Portugalia, România și Suedia au decis ca numărul 112 să devină unicul sau principalul lor număr național pentru apeluri de urgență. 112 poate fi apelat și în țări din afara UE, precum Elveția, Croația, Muntenegru și Turcia.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302