Românii vor cheltui peste 8,5 milioane lei pe servicii turistice, de Sf. Valentin

Românii vor cheltui peste 8,5 milioane lei pe servicii turistice, de Sf. Valentin
person Horeca
access_time_filled

Numărul de rezervări pentru acest sfârșit de săptămână se apropie de 28.000 de turiști, care vor cheltui în medie numai pentru servicii turistice (cazare și masă), aproximativ  310 lei/persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism din țara noastră fiind estimată la 8.680.000 lei, potrivit Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Cu toate că Italia a fost anul acesta, cea mai ofertată destinație a agențiilor de turism cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, românii au preferat să-și petreacă această sărbătoare în România, așa că cele mai multe rezervări s-au făcut în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, spun reprezentanții FPTR. 

ziuaindragostitilor

Pentru acest sfârșit de săptămâna hotelierii și proprietarii de pensiuni s-au întrecut în oferte, toate fiind foarte atrăgătoare. Dacă la cazare se discută de camere împodobite cu petale de trandafiri, cu decoruri deosebite, paturi decorate cu inimioare din petale de trandafiri, șampanie și fursecuri în cameră, bucătăriile restaurantelor au conceput meniuri atrăgătoare pentru îndrăgostiți, din care nu lipsesc fructele de mare și băuturile fine.

Ofertele de Valentine’s Day sunt promovate în special pe internet, pe site-urile hotelurilor și pensiunilor, dar și pe rețelele de socializare și mai puțin prin agențiile de turism.

Pe litoral, hotelierii nu s-au înghesuit cu oferte speciale pentru Ziua Îndrăgostiților, dar există câteva unități de cazare, majoritatea de patru stele, care s-au gândit la persoanele romantice care vor să petreaca câteva zile la malul mării alături de persoana iubită.

Cele mai multe rezervări sunt însă, făcute pentru Valea Prahovei unde, în acest week-end, gradul de ocupare se apropie de 80%, față de 60-70% într-un weekend obișnuit.

valeaprahovei

Pentru a fi cât mai tentante, ofertele făcute cu această ocazie au fost de tipul pachet-cazare cu demipensiune îmbunătățită, unde cina festivă și paharul de sampanie din partea casei nu lipsesc.

Tarifele variază între 150 lei/pachet-cazare, o noapte cu mic dejun și cină festivă, ajungând până la 900 lei pentru 2 nopți cazare, mese, cină festivă și multe surprize.

Numărul de rezervări făcute pentru acest sfârșit de săptămână se apropie de 28.000 de turiști, potrivit FPTR, care vor cheltui în medie numai pentru servicii turistice (cazare și masă), aproximativ 310 lei/persoană, suma totală care va fi încasată de operatorii de turism fiind estimată la 8.680.000 lei.

Pe de cealaltă parte, nu vor renunța la distracție nici românii care nu și-au planificat o mini-vacanță cu prilejul Zilei Îndrăgostiților;  chiar dacă vor rămâne acasă, ieșirile în oraș – la restaurante sau cluburi – vor fi luate cu asalt în acest week-end, deoarece managerii de localuri nu au ezitat să organizeze seri cu tematică. De la an la an, petrecerile organizate în cinstea dragostei sunt tot mai reușite, iar decorurile, tot mai inovatoare. Cluburile pregătesc spectacole de muzică live, karaoke, căsătorii valabile o singură zi și oferă băuturi gratuite cuplurilor, la intrare; Restaurantele oferă și ele o varietate de meniuri speciale pentru două persoane și, de asemenea, șampania ori desertul sunt din partea casei.

O altă modalitate a românilor de a sărbători Ziua Îndrăgostiților pe 14 februarie este mersul la cinema, unde cu acest prilej rulează filme cu tematică la care se consumă popcorn și băuturi la prețuri speciale.

Interesante și la fel de reușite sunt petrecerile cu tematică Anti-Valentine’s Day, pentru persoanele care nu agreează această sarbatoare, ori care sunt singure. Muzica este, de regulă, lipsită de romantism, mult mai ritmată, show-urile de Stand Up Comedy în care este ironizată iubirea, nu lipsesc și nu există nicio ofertă specială la prețurile băuturilor.

Așadar, speculațiile privind inutilitatea sărbătorii importate a dragostei sunt împărțite, însă indiferent de tabăra pe care o aleg românii, se pare că investitorii în activitățile de turism știu cum să profite și vin de la an la an cu oferte tot mai atractive.”, concluzionează reprezentanții FPTR.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302