Croaţia va investi 7 miliarde de euro în turism până în 2020

person Horeca
access_time_filled

croatia2Guvernul croat a anunțat miercuri că până în 2020 intenționează să investească aproximativ șapte miliarde de euro în industria turistică în ideea de a face din Croația una dintre cele mai atractive 20 de țări din lume pentru dezvoltarea turismului, transmite AFP.

Industria turistică este un motor al economiei croate fiind responsabilă pentru aproximativ 19% din Produsul Intern Brut al acestei țări cu o populație de 4,2 milioane de locuitori.

Croația trebuie să devină o destinație turistică competitivă, recunoscută la nivel mondial și atractivă pentru investitori”, a declarat ministrul Turismului, Veljko Ostojic, prezentând strategia de dezvoltare turistică adoptată de guvernul croat. „Obiectivul principal al acestei strategii este acela ca în 2020 Croația să se alăture grupului celor mai atractive 20 de state pentru dezvoltarea turistică”, a adăugat Veljko Ostojic.

Potrivit unui studiu realizat de Forumul Economic Mondial (WEF), în anul 2011 Croația ocupa locul 34 în topul celor mai atractive state pentru dezvoltarea turistică, în fruntea căruia se aflau Elveția, Germania și Franța.

Pentru a putea atinge acest obiectiv guvernul croat estimează că vor fi investite șapte miliarde de euro, dintre care o treime pentru construirea de hoteluri și stațiuni echivalente cu 20.000 de noi camere, precum și pentru modernizarea capacităților existente, a precizat Veljko Ostojic.

croatia3

Grație acestor investiții în șapte ani veniturile din turism ar urma să se dubleze, până la 14 miliarde de euro, iar numărul de nopți petrecute în unitățile de cazare ar urma să crească cu 40%, de la aproximativ 70 milioane pe an în prezent.

Croația a înregistrat un record de 12,3 milioane vizite turistice în 2012, în creștere cu 5,1% comparativ cu 2011. Turiștii străini, în special cei veniți din Germania, Slovenia, Austria și Italia, au fost responsabili pentru 10,8 milioane de vizite. În pofida numărului record de vizitatori, Croația nu a putut evita o nouă contracție economică în 2012, estimată de autorități la 1,1%. Economia croată nu a mai înregistrat o creștere anuală după 2009. Autoritățile speră ca aderarea la Uniunea Europeană, preconizată a avea loc în luna iulie, să contribuie la dezvoltarea turistică.

Sursa: Agerpres

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302