Peste 160 milioane euro alocaţi pentru investiţii în turismul rural, prin PNDR

Peste 160 milioane euro alocaţi pentru investiţii în turismul rural, prin PNDR
person Horeca
access_time_filled

Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP) a încheiat, până în acest moment, contracte de finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru 64.850 de investiții în mediul rural, pentru care beneficiarii primesc fonduri nerambursabile în valoare totală de 5,184 miliarde de euro, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit APDRP, proiectele de investiții în turismul rural (Măsura 313), în număr de 986 de proiecte, beneficiază de fonduri nerambursabile de 162 de milioane de euro.

agroturism

„Dintre acestea, prin 510 proiecte s-au solicitat fonduri nerambursabile pentru construcția sau modernizarea de structuri turistice de cazare în spațiul rural.”, se arată în comunicat.

Agroturismul este vizat de 142 de proiecte. Acestea presupun construcția sau modernizarea pensiunilor agroturistice în care se desfășoară activități legată de agricultură, creșterea animalelor sau de cultivarea diferitelor tipuri de plante și livezi de pomi fructiferi.

Investițiile în activități recreaționale (ștranduri și piscine, achiziționare de mijloace de transport tradiționale pentru plimbări, trasee pentru echitație, rafting etc.) sunt incluse în 38 de proiecte ale Măsurii 313.

modernizaripensiuni

Alte proiecte finanțate prin această Măsură au propus înființarea în zonele rurale a centrelor de informare turistică, prevăzute cu toate echipamentele necesare, inclusiv cu personal de specialitate, potrivit Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302