Domeniile Ostrov investește 4 milioane euro în turism

Domeniile Ostrov investește 4 milioane euro în turism
person Horeca
access_time_filled

domeniileostrovProducătorul Domeniile Ostrov deschide primele facilități de turism vini-viticol de la Dunăre, începând cu luna iunie 2013, investind până la finele anului circa patru milioane de euro, se arată într-un comunicat al companiei.

Dintr-o investiție estimată până la sfârșitul anului la patru milioane de euro, avem acum în mijlocul podgoriilor de la Domeniile Ostrov hotelul Dionis cu o capacitate de opt camere pregătit să primească deja turiști și un complex de vile de 16 camere pe care îl vom finaliza în următoarele trei luni„, a spus Oana Belu, acționar la Domeniile Ostrov.

Pentru cele două unități turistice s-a cheltuit aproximativ un sfert din investiția propusă.

În decursul anului 2013, compania Domeniile Ostrov va demara construcția unei pensiuni turistice de 15 camere, a unui complex de agrement ecvestru cu alte 15 camere, un restaurant cu specific dobrogean de 250 de locuri, dar și cu 10 apartamente.

„Dat fiind că suntem în mijlocul a mai bine de 1.300 de hectare de viță de vie, acest proiect de turism vini-viticol include și un Centru Oenologic de afaceri și cooperare transfrontalieră, cu facilități de cercetare în domeniul viti-viticol”, spune Oana Belu.

Procesul de aducere în actualitate a podgoriilor de la Domeniile Ostrov a început în urmă cu 10 ani.

„Avem aici aproape 400 de hectare plantate cu pomi fructiferi a căror producție merge în proporție de 70% către export, atât în Vestul Europei, cât și în Est, în Rusia și în țările ex-sovietice. Doar în ultimii doi ani investițiile în această direcție de business s-au ridicat la 1,5 milioane de euro. Pe suprafețele pomicole de la Domeniile Ostov avem livezi de caiși, cireși, nectarini, piersici, nectarini, pruni, vișini și nuci”, declară Oana Belu.

„Domeniile Ostrov reprezintă brandul ‘umbrelă’ sub care se comunică și comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1.300 de hectare. Alături de podgoria de viță de vie compania mai deține aproape 400 de hectare de pomi fructiferi și 200 de hectare de legume.

Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în retailul tradițional și în HoReCa, dar și în lanțurile internaționale de retail.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302