FAPT, nemulțumită că nu a fost chemată la consultările de la Ministerul Economiei

FAPT, nemulțumită că nu a fost chemată la consultările de la Ministerul Economiei
person Horeca
access_time_filled

ministerul economieiAstăzi, la Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri are loc prima întâlnire cu reprezentanții industriei turismului din România, însă Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT) nu a fost invitată, subliniază Federația într-un comunicat, „deși noi reprezentăm cea mai puternică entitate de promovare a turismului din România, organizată în parteneriat public-privat și concentrăm aproape toată România turistică, prin Asociațiile regionale de promovare și dezvoltare a turismului ce reunesc atât autoritățile locale și județene, cât și patronate ale operatorilor privați din turism, aeroporturi, Camere de Comerț etc”, se arată în comunicatul Federației. 

FAPT precizează că pe parcursul întregului an curent a fost invitată și a participat activ și cu amendamente la orice întâlnire pe teme legislative convocată la MECT sau ANT, așa cum a participat anual încă din 2009, de la înființarea FAPT.

Considerăm neinvitarea FAPT la consultări consecința exprimării ferme, în ultimele luni, a opiniei noastre privind necesitatea trecerii la REFORMĂ în turism și la înființarea Organizației Române de Turism (ORT) în parteneriat public – privat. 

Cu toate acestea, continuăm să solicităm înființarea ORGANIZAÈšIEI ROMâNE DE TURISM, care să administreze promovarea turistică a României în parteneriat public-privat, și păstrarea în cadrul ANT exclusiv a atribuțiilor de reglementare și control.

Cu numai o săptămână în urmă, am înregistrat o victorie majoră în sistemul de reformă propus de noi și pentru care continuăm să luptăm. în urma întâlnirii cu Primarul general interimar al capitalei, dl. Răzvan Sava, și în urma votului majoritar exprimat în ședința de Consiliu General al capitalei pe 10 dec. a.c., Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București îi va fi alocat bugetul ce va fi colectat de Primăria Capitalei sub forma de Taxă specială de Promovare, de la operatorii privați hotelieri. Continuăm astfel seria de Taxe speciale de Promovare începută la Mamaia (2013) și Oradea (2015), prin adoptarea Taxei de Promovare la București!„, a declarat Corina Martin, Președinte FAPT.

Răzvan Pîrjol, Președintele Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București – Bucharest Convention & Visitors Bureau, a declarat că: „Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului București salută soluția adoptată împreună cu Primarul interimar și Consiliul General al capitalei, prin instaurarea taxei de promovare care să fie alocată direct Asociației noastre de promovare, deoarece corespunde cerinței industriei ospitalității și reprezintă un mod fiabil de finanțare a activităților de promovare a capitalei, așa cum s-a dovedit în Mamaia și Oradea. Estimăm că vom primi un buget de 1,5 milioane euro, pe care îi vom administra exclusiv pentru strategia de promovare a destinației București”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302