FPTR: “Proasta organizare a CNADR poate paraliza turismul pe litoral”

FPTR: “Proasta organizare a CNADR poate paraliza turismul pe litoral”
person Horeca
access_time_filled

litoral2016Proasta organizare a CNADNR poate paraliza turismul pe litoral, în perioada sezonului estival, afirmă reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc, într-un comunicat. Patronatele din turism au aflat din mass-media, cu neplăcută surprindere, despre anunțul privind reparațiile care urmează să fie făcute în plin sezon estival, atât pentru podul de la Agigea, cât și pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrăzii Soarelui.

“Deși suntem conștienți că lucrări de reparații sunt necesare și ne bucură faptul că acestea sunt efectuate, constatăm că nu există o planificare rațională a exploatării autostrăzii de către CNADNR. Eventualele reabilitări nu au fost corect planificate, analizate și nu a fost evaluat impact ul economic asupra activității turistice pe litoral, în sezonul estival. Constatăm, încă o dată, că nu există, așa cum ar fi normal, un schimb de informații interministeriale pe subiecte care pot afecta anumite sectoare ale economiei. CNADNR nu a informat autoritățile din turism și, cu atât mai puțin, mediul privat despre începerea acestor reparații, care vor afecta traficul de turiști pe litoral în sezonul estival”, susține FPTR în comunicat.

Patronatele din turism se tem că lucrările anunțate pentru la vară, care vizează reparația unui tronson de autostradă și a podului de la Agigea, vor afecta fluxul de turiști către litoral. FPTR solicită CNADNR să prezinte un calendar al execuțiilor lucrărilor, din care să rezulte evitarea efectelor economice negative, asupra industriei turismului.

în contextul în care o serie de destinații turistice europene au devenit nesigure din cauza atentatelor teroriste sau a amenințărilor venite din această direcție, șansa României, considerată o țară sigură, de a trage turiști, este boicotată de piedicile puse de CNADNR, susțin reprezentanții FPTR.

Dacă mulți turiști aleg în fiecare weekend să meargă pe litoral, atrași și de durata scurtă a călătoriei, în jur de două ore, în care ajung din București la mare, ne întrebăm ce vor decide aceștia când vor constata că vor petrece de două ori mai mult timp în trafic. Ne întrebăm, de asemenea, ce se va întâmpla în cazul unui accident pe tronsonul pe care circulația va fi restricționată în timpul lucrărilor și în cât timp vor ajunge, în acest caz, turiștii la mare”, se întreabă reprezentanții FPTR.

Federația solicită ca CNADNR să evalueaze și să planifice lucrările necesare în mod judicios, evitând atât afectarea confortului turiștilor care vor veni pe litoral, în perioada sezonului estival, cât și afectarea activității economice din industria turismului. 
Sursă foto: www.click.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302