FPTR protestează faţă de propunerea de desființare a Institutului Ana Aslan

FPTR protestează faţă de propunerea de desființare a Institutului Ana Aslan
person Horeca
access_time_filled

anaaslanFederația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) protestează față de propunerea noului manager al Institutului Ana Aslan, domnul Silvi Ifrim, de desființare a Institutului sau schimbare a destinației și a specialității acestuia.

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” reprezintă una dintre cele mai importante realizări ale medicinii românești, care de-a lungul a peste 70-80 de ani a devenit extrem de cunoscut în lumea întreagă, numele doamnei doctor Ana Aslan fiind unul dintre reperele mondiale ale specialității de geriatrie și gerontologie. Produsele gerovital și derivatele lui, împreună cu ceilalți factori naturali din țara noastră au constituit motivația principală a reușitei produsului turistic balnear românesc, pe piața mondială, de-a lungul anilor”, se arată în comunicatul FPTR.

în prezent, toate stațiunile balneare din România, în special cele situate pe litoralul Marii Negre, au revenit puternic pe piața internă și externă iar cifrele au crescut, constant, de-a lungul anilor.

Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” reprezintă punctul de reper național și nu numai, pentru formarea și perfecționarea medicilor romani și străini de specialitate, fiind vectorul mondial al cercetării, locul unde anual se organizează Congresul Mondial de Gerontologie și Geriatrie, subliniază reprezentanții FPTR.

în ultima ședință a Comitetului Medical a Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie Ana Aslan, noul manager, domnul Silvi Ifrim, a propus de câteva ori desființarea Institutului sau schimbarea destinației și a specialității acestuia.

în acest context, FPTR protestează față de această inițiativă și solicită Guvernului Romaniei, domnului Premier Dacian Ciolos, să intervină, pentru a se opune desființării Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302